Blog története

Egyik régi álmunk válik valóra azzal, hogy saját kis kuckót vehetünk, egy kertes házikó "személyében". Nem túl nagy, olyan kis kuckós, de a miénk s van saját kertje, és mégiscsak nagyobb, mint amiben eddig laktunk (itt is szeretném örök hálánkat kifejezni férjem szüleinek, hogy segítettek minket elindulni a közös utunkon friss házasokként és azóta is annyit segítenek...).
Bár ház ide vagy oda, állandóan alkotok és rengeteg ötletem van, eddigi alkotásaimat már ezer éve megoszthattam volna mondjuk egy ilyen blogon keresztül, az alapja ennek a blog születésének mégis más.
Egy kis előzmény, hogy hogyan jutottam el ide, a blog elindításához:
Főiskola előtt elvégeztem egy lakberendezős (némi belsőépítészetes) iskolát, mert érdekelt a téma, akkor gondolkodtam az Iparművészeti Egyetemen is, és mert nem voltam 100% biztos abban, hogy arra a főiskolára akarok járni, ahova akkor jelentkeztem. Gondoltam, jó lesz ez a végzettség később, esetleg anyukaként lesz ezzel ilyen otthon végezhető munkám :) (Lilik Úr egyébként építészmérnök, némileg ez is hatással volt rám akkor..)
Közben elkezdtem egy másik főiskolát,( amit jelenleg is nyúzok, remélhetőleg 2012 márciusában be is fejezek), és ez a korábbi háttérbe szorult. Hallottam/olvastam arról, történetekről, hogy anyukák GYED/GYES alatt világosodnak meg, mit kéne csinálniuk, kisbaba mellett építenek fel, vagy alapoznak meg cégeket, amelyek szépen fejlődnek a gyerekkel együtt. Nos, én sem voltam másképp: szépen lassan megint elkezdtem bújni a lakberendezős, átépítős, felújítós műsorokat, blogokat oldalakat, és egyre jobban éreztem, hogy mégis csak ezt kell csinálnom, ha már megtanultam, ezzel együtt kezdett kialakulni bennem egy úgy nevezett stílus:
Ez a stílus-ahogy a blog neve/címe is mutatja- úgy nevezett öko stílus, a "recycling" mint újrahasznosítás égisze alatt, ami már-már maga is egy stílussá növi ki magát. Az öko elnevezés ne riasszon meg senkit. Házikónk felújítását-némileg átépítését fogom nektek bemutatni, hogy a régit felhasználva és belőle újat csinálva, kevés pénzből, némi kézügyességgel (vagy valakinek a jó ötleteivel) lehet egyedit és szépet alkotni, nem 100%-ban pénz kérdése (ez is kell, de nem csak sok pénzből lehet olyat alkotni, hogy...)
Lesz benne olyan ötlet is, ami némileg pénz kérdése, de befektetés. Környezetvédő, saját egészségünket védő és hosszútávon pénztárca kímélő ötletek.
Emellett meg fogom mutatni kreativitásomat a mindennapokban, és ebbe kvázi sok minden belefér :)
Lesznek saját gondolatok, egy-egy pillanat a kis családi életünkből, amelyeket majd szívesen visszaolvasok én magam is. Mivel én írom a blogot, főleg az én szemszögemből/oldalamról fognak születni az irományok, ezért nevezhetjük szubjektívnek is.
Mindemellett van még egy nagy álmom, amely elég jól halad a kezdeti útján: gyermekétkeztetés megreformálása a hazai bölcsődékben és óvodákban mert agyrém amilyen ételeket adnak a kicsiknek. Mondhatnám teljesen szar s egészségtelen. Ahogy az egész öko és kicsit egészségesebb szemlélet működik, ez sem több pénz kérdése, hanem a kreatívításé. Na de nem lövöm le előre a poént, mindent a maga idejében :)

Visszatérve az eredeti alap gondolathoz, olyan légkört akarok magunknak kialakítani, ahova hazaérve azt mondhatjuk:
 OTTHON ÉDES OTTHON
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni