2013. március 5., kedd

Világító felhő

A listámban említettem, hogy Nimród szobája teljes ráncfelvarráson fog keresztül menni. Illetve már megy. Nem azért, mert évek óta ez a szobája és ráfér, hanem mert nem lett olyan, mint amit elképzeltem. Nimród egy eléggé félős kisfiú, mert nagyon de nagyon élénk a fantáziája és bármibe de tényleg bármibe beleképzel bármit. Ez persze tök jó, de vannak ennek az árny oldala- szó szerint- mert sokszor néz dolgokat szörnynek és hasonlónak, és alig lehet megnyugtatni. Pedig komolyan semmi ijesztő, buta mesét nem engedünk és soha nem is engedtünk nézni vagy olvasni. Ez van, majd hozzá nő és komolyodik a fantáziájához :)
Na de a sok pici ötletből az egyik az volt, hogy valami jópofa, vidám éjjeli fényt kéne neki beszerezni, mert az első lépés, hogy szeressen és akarjon a szobájában aludni, hogy ne legyen tök sötét.
Először megláttam ezeket a gömblámpákat, valami ősszel és akkor döntöttem, hogy ha eljön az ideje, egy ilyet szeretnék neki.
Aztán eljött az idő, mert a nagy szülinapi akció keretében olcsóbban megvettem. Gyorsan megrendeltem és a meglévők közül egy pici változtatással Ági csinált nekem egy egyedit (ilyenért őt keressétek, hogy lehet-e épp).
A történet második része, hogy az ágya fölötti ill mögötti részt, ahol most a Nimród felirat van, megtölteném valamivel, mert a 3 méteres belmagasságtól és az egész kevés beáramló fénytől olyan üresnek érzem. Ez továbbra is hálószoba, szóval mivel nincs játék, könyv, stb itt, finom dekorációval kell megtöltenem a teret.
Azon gondolkodtam, hogy a lámpafüzér milyen jó lenne itt. De hogyan? Mivel pont 3 méter hosszú, mint a belmagasság, ezért csak egy csíknyi lenne ott, az nem olyan mutatós. Akkor gondolkoztam, milyen formájúra lehetne alakítani, hogy az világítson is, és díszes is legyen. Rögtön arra gondoltam, ha kislány lenne, szív alakban csinálnám meg valahogy, dróttal, hasonlóval és erősíteném fel a falra.
De fiúnak az nem jó.
Ne kérdezzétek, hogy lett a felhő végül (már arra sem emlékszem, milyen egyéb ötletem lettek...), talán hatással volt rám napjaink gyerekszoba "trendje", elég sok gyerekszobás inspirációs fotón látok valami felhőset.
Így született tehát ez, egy felhős gömblámpasor, vagy gömblámpasoros felhő:


Hogyan készült?
Először is el kell mondjam, megint csapatmunka volt 100%-ig. Én kitaláltam az utolsó centiig, lerajzoltam férjnek, ő pedig megcsinálta a férfiasabb melót. Eszem ágában sincs azért vágni, fúrni, faragni és hasonlók, ha van, aki megcsinálja. Gondolom ügyesebben is, mintha én tenném.
Így legalább minden közös.
No tehát, mivel MÉG mindig vannak lelenc polclapjaink, fa maradékok, stb, így most egy fehér mély polclap esett áldozatul.
A kitalált formát felrajzolta, bejelölve előre a lámpák helyét. Ezután kivágta, oldalát ill szélét kimarta, hogy lekerített legyen.


Hátul egy járatot mart bele, ahova a vezetéket tudjuk belesüllyesztve helyezni, így lesz "lapos" és nem áll el a faltól.

Középre egy szekrényakasztót rakott, ami így egy csavaron "csücsül" a falon.


Én legletteltem az oldalát. Utálok glettelni mert olyan pepecs munka, de nagyon fontos lépés, ha azt akarjuk, hogy igazán minőségi legyen, amit csinálunk (és nem direkt hagyunk réseket, pl lécek-deszkák között). Itt épp még nincs elsimítva :D


Ezután felakasztottuk a felhőt, felrajzoltam a felhő alsó szélét és a lámpa által vetett árnyékot. Ezáltal lesz kicsit 3D-sebb.


Először befűztük a csupasz égősort, olyan, mint egy sima karácsonyi égősor. Ha valakinek nem lenne hozzá gömb, akkor szerintem így is nagyon jópofa. Én ez esetben színesre festeném le a felhőt, a fehér égőkkel :)

Ezután nem kis munkával felrakosgattam a gömböket. Így néz ki nappal.


Így néz ki nappal, felkapcsolva.


Így pedig teljes sötétségben a rendes használata közben.


Egyelőre nem a végleges helyén, azt majd a festés után. Ha több mindent átalakítunk.
Meg vagyunk elégedve az eredménnyel. Nimród is nagyon lelkes volt, tényleg, remélem, így már szebb álmai lesznek!


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni