2013. április 22., hétfő

Könyvajánló gyerekeknek: Kókusz kokó kalandjai-Sárkányok szigete

A Kossuth Kiadó jóvoltából kaptunk egy aranyos kis mesekönyvet, amit bemutatnék nektek.

Így szól az ízelítő a könyvről:

"Kókusz Kokó kalandjai
Kokó, a kis sárkány élete csodálatos és mulatságos kalandok sorozatából áll. Matildával, az apró sünivel az őserdőben ismerkedett meg. Megmentette az életét, és a legjobb barátok lettek, majd számtalan közös kalandot éltek át együtt. Találkoztak Amadeusszal, a tengeri szörnyeteggel, Parázslóval, a gonosz varázslóval és Rubinával, a boszorkánnyal. Vidám kalandjaik során eljutottak a sárkányok távoli, csodálatos szigetére is.
"




Vélemény gyerek szemmel:
Mikor mondtam Nimródnak milyen könyvet fog hozni a postás bácsi, nagyon izgatott lett, mert a sárkányok mostanság kiemelt figyelmet kapnak nála. Legyen az mese, könyv, lego figura, plüss állat, stb stb.
Úgy láttam, nem volt csalódás mert többször is "elfogyasztotta". Hét kaland szerepel ebben a könyvben, amelyek külön történetek de vannak benne utalások az előző és következő részhez is. Mint minden gyerek, ő is nagyon élvezte a történetekhez tartozó illusztrációt, ami miatt fél mondatonként természetesen meg kellett állni :D (hogy kommentálja). Kérdésemre, hogy melyik rész tetszett neki a legjobban, azt felelte: Nem is tudom. A kalózos. Hiába, Kalóz-mániában is szenved :D





Vélemény szülői szemmel:
Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy ez "igénytelenség", de nincsenek könyvvel szemben olyan kritériumaim, hogy "ez" vagy "ilyen színű" vagy "ilyen illusztrációjú" stb stb mesekönyvet nem adok a gyerekem kezébe. Ha én választok valamit, akkor vagy konkrétan keresek egy témát vagy történetet, vagy belelapozok és első benyomásra választok.
Aztán mégis rájöttem, hogy mitől szeretek ÉN egy mesekönyvet:
-Nem olyan hatalmas nagy, hogy én sem látok ki mögüle.
-Nincs benne olyan sok oldal, hogy tartásától az ember csuklója görcsbe rándul. Szempont emellett az is, hogy a gyerkőc is tudja egyedül olvasgatni (nézegetni..).
-Nagyon szeretem ha színes, az ilyen skiccelt rajzok és a nagyon nem természetes kinézetű illusztrációk taszítanak (konkrétan most egy mese jutott eszembe, amelyben kocka fejük van az embereknek pl... és nem futurisztikus...)



Kókusz Kokó könyve mind megfelelt a fenti kritériumoknak, gazdagon díszített, van benne egész oldalas rajz is, kellemes a szemnek az élénk színeivel és emészthető a történet.
Egy történet pont egy lefekvés előtti meseolvasásra való hosszúságú.
(nem mellesleg kemény fedeles, ami nem hátrány egy kicsiknek való könyvnél...)


Mi sem bizonyítja jobban, hogy Nimródnak tényleg tetszett a könyv, minthogy a végére érve látta a következő kötet ajánlóját - ahol Kokúsz Kokó Iskolába megy- közölte, hogy azt is szeretné elolvasni :)

Nemsokára itt a gyerek nap, szuper meglepetés a csemetéknek!

*támogatott poszt*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni