2013. április 24., szerda

Tavaszi körömlakk és az én Brownies muffinom

Emlékeztek az amerikai almás pitémre? Ugyanígy vagyok a Brownies-zal is. Minden amerikai ismeri, ez olyan süti náluk, mint nálunk a pogácsa. Sűrűn kerül az asztalra. Mindazon által én eddig akárhány brownies ettem - amit nem én sütöttem- mindegyik más volt. Úgy látszik, minden háztartásnak meg van a saját receptvariációja. Valaki jó folyós belül, valakié piskótásabb. Valakié a kettő között van. Valaki rak bele diót vagy csokichipset (utóbbi már szerintem is túlzás...), valaki rendes csokit olvaszt fel kakaópor helyett.
Ezt a receptet is attól a bizonyos amerikai ismerősünktől tanultuk, ami már több mint 10 éve, hogy történt. Szerénységgel állíthatom, hogy akkor még ez a süti nem volt ilyen ismert itthon, ez is az internet térhódításával vált ismertté. Persze ettől még nem ez az alfa-recept, és a legjobb :) Na és persze nem tartom magam tőle valami extra embernek :) Csak hogy tudjátok, mitől különleges számomra, ez az abszolút nem nehéz édesség.


Az én receptem mindig is alapként szolgált nekem. Pl 40 dkg cukor helyett csak 30 dkg rakok bele, és nagyjából szemre mérek. Diót sosem raktam a liszthez, nem szeretjük. Volt már folyósabb, ha raktam hozzá sütőport kicsit magasabb lett, ha tejjel helyettesítettem a vajat, piskótás lett.
Van, hogy magában esszük, de szoktuk enni fagyival vagy vanília pudinggal is. A lényeg, hogy gyorsan kész van és nem lehet elrontani!


Na és persze nem muszáj muffin formába tölteni, ezt én most a különleges alkalomból csináltam, mert vendégeket vártunk. Volt még az extra finom szicíliai vérnarancsunkból, azt tapasztottam a muffinok tetejére egy kis vajkrémmel. A fanyar de édes narancs nagyon jól ment a csokis muffinokhoz.


Hogy a körömlakkról is szót ejtsek, ez a barack szín lett az egyik tavaszi választásom megint. Nagyon szeretem ezt a színt, ennek árnyalatai igazán dominánsak a tavaszi természetben! Arról nem is beszélve, hogy vidámak de olyan "tavaszi" visszafogottak.


A névnapomra kapott gyönyörű madárkás nyaklánc tökéletesen illik hozzá. Meg a muffinokhoz is :)


Bátorítok tehát mindenkit a Brownies elkészítésére, mert nem igényel semmi nagyobb előkészületet. Csupán türelem kell, hogy az ember győzze kivárni, míg megsül, picit kihűl, és ne falja fel rögtön az egészet.


Vigyázat! Nagyon addiktív! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni