2012. június 1., péntek

Kiskönyveknek láda

Szintén egy korábbi, magamnak felvetett kérdésre sikerült azt hiszem választ adni, hogy mi legyen a kis képes könyvekkel, ami a köteles könyvespolc alatt van a játszószobában. Mert jó helyen van a lépcsős polcon, de le-lecsúszkálnak és bizony szaporodnak...

Aztán 1-2 hónapja szuper kincses szigetre leltem tőlünk nem messze, egy nyitott kertészeti bolt és zöldséges közös kibérelt helyénél, ahol a fa gyümölcs/virágos ládák millió számra hevernek és ingyen lehet belőlük vinni. Havonta 1-2-3 láda és mindezt különböző méretekben :D Már van ilyen ládánk pl a kamrában, egyikben a gyümiket másikban a zöldségeket tároljuk a kamrapolcon: aljuk és oldaluk is szellőzik, alulra csak egy újságpapírt raktam és nyoma sincs a korábban tapasztalt "minden pikk-pakk megpenészedik" eseménynek. (persze hónapokig így sem lehet a gyümölcsöt tárolni).

Visszatérve az eredeti témára, szerváltunk direkt olyan mélyűt, ami jó ide a polcra, én pedig lefújtam őket festék sprayvel. Előtte eltávolítottam olyan kapcsokat, szúrós dolgokat, maradék papírt ami nem kellett, kicsit átcsiszoltam hogy karcolós és szálkamentes legyen (ill. a feketés kosz foltokat is leszedte) és utána jöhetett a fújás. Ha nem használtok alá alapozót festést, akkor egy flakonnyi festék simán elmegy rá, mivel szívja be magába ezerrel, és hogy színes is legyen, többször át kellett fújnom.


A felső láda menta színű, az alsó kék.




Mivel ezek így elég nehezek, nem úgy terveztem őket használni, hogy leszedegetjük könyvestül a ládát, hanem lejjebb raktam mind kettőt, így a gyerkőc kényelmesen tud belőle mazsolázni egyedül is.


4 megjegyzés:

  1. Én is imádom ezeket a ládákat. Nemrég epret vettem, kisebb fa ládikában volt. Abból tálcát fogok készíteni - jól jön majd a nyáron, ha odakint a kertben fogunk pl kávézni, vagy fagyizni.

    VálaszTörlés
  2. Igen az is szuper, nekünk is van olyan tálcás ládánk :)

    VálaszTörlés
  3. Juj de tetszik, ezt lophatom??!!! Múltkor láttam ilyen ládákat kitéve, azt hiszem "lopok" párat belőlük :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell lopni, viheted :D
      Az alap ötlet sem az enyém :)
      Jó kis ládák ezek :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni