2012. június 20., szerda

Szék MOSHATÓ huzattal

Tavaly ősszel a szembe ház elé volt kirakva két szék. Egyszerű fa, kárpitos huzattal, méghozzá kivehető ülőrésszel:


Természetesen rögtön lecsaptam rá, és a héten jött el az ideje, hogy kezelésbe vegyem. Egyrészt a vázzal NAGYON megszenvedtem, mert 2 réteg zománcfesték+alapos kittelés+2 réteg zománc festék adagnyi után érte el azt az állapotot, amikor azt mondtam: ez már döfi! Utólag mondom, megérte a fáradozást, mert ez a régi székecske most olyan ráncfelvarrást kapott, hogy jó pár évig fog ülőalkalmatosságként szolgálni újra.
Aztán jött az ülőrést, ahol nagyon undi koszos volt a régi huzat meg az alatta levő "szivacs" amin nem szivacs volt, hanem a kalapokhoz is használt anyag féle. Az iciripiciri szögecskék kiszedegetéséről már nem is beszélve....

Tehát a vázat előkészítése után a huzat ill. ülőrész itt most az izgalmas, ugyanis olyan huzatot akartam csinálni, ami mosható. Nem szegeccsel vagy kapoccsal rögzíteni, hanem pl. tépőzárral.
Jól elgondoltam ezt is, de a megvalósításnál jöttem rá, hogy ez nem egy tök négyzetes ülőke, egyforma oldalakkal és 4 sarokkal, hanem van benne ott az ív. Na ezzel is jól megszenvedtem, ahogy centiről centire haladva illeszgettem a tépőzárakat mindkét részhez, közben feszesre rakni az anyagot és pontosan akkorára vágni, amekkora a tépőzárig kell.
Jelentem sikerült!!


1. Új szivacsréteget vágtunk, a kerti ülőkéhez hasonló kockát felvágva (ebből még kettő van, így nem sajnáltam), a szivacsát felhasználva. Fújós ragasztóval rögzítettem és a maradékot levágtam....



2. Ezután jött a tépőzár felrögzítése a kemény részhez...


3. Az anyagot odaillesztgetve és sok sok gombostűt felhasználva mértem ki a tépőzár másik felét. Úgy varrtam fel, hogy a behajtások gyárilag úgy maradjanak, így tényleg csak le és fel kell tépőzárazni, ha ki akarom mosni, vagy csak le akarom venni...


 Az eredmény pedig, a merész szék, merész kárpittal... :)

Tudom, hogy nagyon sokan szó szerint utálják a sárga színt, én nagyon nem. Persze mértékkel, de kellenek a sárga színfoltok!

... és mivel minden fal fehér lett, mellette ott vannak a fehér nagy bútorok, meglátjátok mennyire jól mutat a nappali-étkezőben! A sok más színes kiegészítő mellett... ;)


Gyárilag vannak rajta ezek a kampók, ettől vehető ki-be az ülőke rész....


Én már ezen vacsiztam ma este, és nagyon kényelmes volt ;)


Éljen a SÁRGA :):):) !!




4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni