2012. június 14., csütörtök

Turizni jó!

Van olyan kislány/nő, aki még nem fedezte fel a turkálók/second hand üzletek varázslatos világát? Alig hiszem. Mert ha anyuka nagy turizós, tuti, hogy a kislány is már gyerekkora óta magába szívja ezt a mesterséget.
Tőlünk nem messze (igaz kocsival) egy fél éve nyílhatott ez a hatalmas turizó, aminek szórólapját kaptam a kezembe. Ami igazán megfogott, hogy minden 3. napon db-ja 100 ft a cuccoknak, és mivel én bármit elhozok aminek akár a gombja/mintája/anyaga/stb finom/szép/kell, az sem baj, ha az egy egyébként foltos/túl nagy rám. De ezzel sokan vagyunk így.
No, hát el is nyargaltam szerdán, közben olvashattam, hogy ezt megváltoztatták, hétfőtől mennek visszafelé szombati 600ft-ról visszafelé, de még 400 ft-os db áron sem voltam kétségbe esve, méghozzá kb 15 percet kaptam a fiúktól. Hát nem is, mert olyanokat találtam...



Első körben a lakástextiles részleget támadtam meg, annak reményében, hogy jópofa méterárut és párnahuzatot vagy bármi hasonlót találok.

Nézzétek micsoda szívem csücske PÖTTYÖS anyagot találtam, kb 2 méter hosszú, mindezt 400 ft-ért?!


Épp nemrég szúrtam ki egy lakberendezési magazin fotóján egy szőrös párnahuzatot, amely elengedhetetlen kelléke az őszi/téli kanapénak vagy fotelnak. Mivel ezek nagyon drágák újonnan,  már azon voltam, hogy turizok valami szőrbundát és jól megkopasztom, erre kezembe akadt egy szőrös párnahuzat :D. Még a zipzárnak is csini selyem húzókája van!
Alatta egy gyönyörű madeira mintás HÓFEHÉR hatalmas párnahuzat.
  
Lehet, hogy már jó szemem van kiszúrni a kincseket, de néhány ruci is ragadt a kezemhez, elsősorban olyanok,amelyekkel ki tudom húzni a maradék 3 hónapot valahogy. Mert lassan tényleg csak a zsák jön a hasamra :D (még jó, hogy ebből javarészt nyár van/lesz).

Persze a tunikás felsőkből és finom anyagú pamut pólókból sosem elég, főleg, hogy ha csak tehetném tunika+cicanaci párosításban lennék (amikor épp nem egybe ruhában), szerintem ez a két legkényelmesebb ruhapárosítás a világon, pocak nélkül is! Két gyerkőc mellett persze kell jó pár váltó ruha nekem is, hiába vagyok itthon :)

 
Első számú arany szabály nálam: csak és csakis azt hozom el, aminek semmi baja nincs. Ami nagyon tetszik, de foltos, vagy javítani kéne, vagy már szőrösödik az anyaga: és nem valamelyik része tetszik, hanem hordanám, azt nem hozom el. Hogy ne gyűljön annyi cucc a polcomon.

Itt van pl ez az extra finom puha tapintású pulcsi, méghozzá kapucnis! és húzókás az alja, 400 ft-ért?! :) Gyengéim ezek a pulcsik, olyan kényelmesek!


A csapat királynője ez a pöttyös, muszlin anyagú, gyönyörű blúz,ami annyira jó állapotú, hogy eredeti árcímkével ellátott új ruci :) Eredeti ára kb 4000 ft, na ennek pont a tizedéért hoztam el. Mondjuk 2 számmal nagyobb, de csípőig ér, és nem pocakkal is szeretem a jó lenge felsőket testhez álló nadrággal vagy szoknyával. Addig pedig van egy jolly jokerem a növekvő baba-lakhoz!


(+1, képen nem mutattam, de Nimródnak találtam egy focis paplanhuzatot, extra finom puha pamut anyagút. Párnahuzatot majd szerzek hozzá, hogy legyen egy készlet.)

Szóval, aki még nem tette, menjen turizni! :)
(én meg visszamegyek szombaton is :P)


7 megjegyzés:

  1. Én is szeretek, kincseket lehet találni.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Fancs, ide elviszel majd engem is? A pöttyös anyagért megveszek!

    VálaszTörlés
  3. Szia Fanni! Elárulod, melyik textilújrahasznosító ez, hol találjuk? Köszönöm! Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Textilújrahasznosító a turi új neve? :D Hhaahahha ez nagyon jóóóó!
      19. ker, Tűzoltóság és a Penny között. Üllői út és Ady E. út között van tképpen, utcanevet nem tudok, de így tuti megtalálod! :)

      Törlés
    2. én is olvastam vhol:)
      Köszönöm az infót, azt hiszem, tudom hol van:) Szia!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni