2013. március 16., szombat

Drága tapéta helyett #2

Ez egy régi-régi történet. Konkrétan 2 évvel ezelőtti, mint a többi egyéb, amikor már csomó mindenről volt elképzelésünk, csak házunk nem volt még hozzá :D.
(az első tapéta helyettesítés a játszószobában)
Egy nagyon szép katalógust lapozgattam, amikor megláttam benne egy tapétát. Kék alapon arany minta, olyan barokkos féle, de modernbe hajló.
Akkor úgy gondoltam, hogy lesz egy falnyi ilyen az étkezőnél, igaz akkor a falat még máshova képzeltem, de ez részletkérdés.

Vártam, hogy mikor lesz pénzünk erre a tapétára, de eddig mindig volt fontosabb "költeni való". Útközben jött az ötlet, hogy áhh, inkább stencilezek hasonlót. Azóta már megvehettük volna, ha nagyon akarjuk, de addigra úgy belelkesedtem a stencilezéstől, hogy "juszt is". Ehhez hozzájárult, hogy fejembe vettem, hogy valami hímzés mintát festek fel, amely merész lesz, mert hímzés mintákat, ha eddig nem is látott helyeken (mai ruhák, kiegészítők, torták és bútorok) divatos lett alkotni, de eredeti színében.

Ezek közül gondoltunk választani:

tetszett: bal/2/2.,4. - jobb/1/2., 4., 6, /2/1., 2., 3/5, 4/3.
Végül a férj tette i-re a pontot, a színes úri hímzésből 2. sor 4.-vel.


A végeredmény pedig ez lett:


Szerintem aqua, férj szerint zöld, más szerint kék. Bár inkább türkizes amit szerintem nem kell megkülönböztetni kékre vagy zöldre, mert önmagában hordozza mindkettőt :)
A stencil színe pedig óarany, jó sűrű festék volt, szuper volt vele dolgozni!

A mintát corel drawba megrajzoltuk a kép alapján, kinyomtattuk, majd a spirálos mappához használandó fehér műanyag előlapra rajzoltam át. Sokan morfondíroztunk, próbálgattuk, milyen sűrűn, milyen távolságra legyen a minta, végül az egy minta-egy szünet sorolást választottuk. A mintát átrajzoltam és kivágtam. Hogy pontosan ugyanúgy és olyan magassában legyen, összetűztem sima átlátszóval is, amely a szünetet jelzi. Szivaccsal vittem fel a festéket.


Természetesen itt is lettek kis hibák (férjem szerint mindenbe kell egy kis hiba, ami házi :P) így azt utólag tudtak kijavítani.


Mivel a széle vonzza magához tárgyakat, jó pár helyen lepattant már, élvédőt raktunk fel. Egyik oldalról fehér, másik oldalról színes.


Kapott egy réteg vizes lakkot is (parketta lakk), hogy tutibiztos sikálós ellenálló legyen a koszos mancsok és filctollak ellen :)


Merész ugye? Szerintünk is :) Méghozzá én személy szerint meg nem mondanám, hogy ez egy nép hímzés, ha nem láttam volna a gyűjtő táblán. Viszont, mivel a környezete csupa fehér-szürke-sötét szürke-kis fekete-homokszín, ezért ez a "kis" szín nagyon jól áll a háznak. Ezt a színt pedig nagyon szeretjük, de sokkal jobb így, hogy a többi fal fehér lett, mint az eredeti elhatározásban, amikoris minden falnak ilyen színe lett volna (meg volt is), ezen a falon a plusz mintával.
Mire pedig eljutottam ehhez a "projekthez" a stencilezést már jobb begyakoroltam máshol :)

Most pedig itt egy csomó arany festék, törhetem a fejem mit pingáljak még le arannyal :D:D:D:D.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Ütős ez a türkiz-arany párosítás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük!
      Igen, tényleg az! :) de nagyon szeretjük ezt a színt, meg ennek árnyalatait (tudom, te is, anno emiatt a szín miatt akad meg a szemem a blogodon ;))
      De amennyire ütős, annyira nem zavaró vagy hivalkodó a környezete miatt :)

      Törlés
    2. Tényleg imádom a kék minden árnyalatát és a zöldet, ha meg a kettő találkozik egy türkiz színben, akkor végképp. :)) Tudod nekem mi jut róla eszembe? Egy gyönyörű indiai szári! Még a magyar motívum ellenére is. :)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett, ügyesek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is szuper jó lett, gratula! Türkizes-aranyos egyéb kiegészítőkre gondoltatok-e? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni