2013. március 13., szerda

Tavaszias ajtó 2013

Nagyon jól esik megint a díszes, "sűrű", őszi és téli/karácsonyi bejáratok után a könnyed, rém egyszerű dekoráció.
Látszólag úgy tűnhet, nem nagyon erőltettem meg magam, pedig ez direkt így lett kitalálva :P

Buxus koszorú, festett tűzoltós vödör, barna és világoskék ágak. {homlokzatfestés, tetőfelpofozás, lambéria festésének befejezése...kell.}

A buxus koszorú amilyen egyszerű volt, olyan fejtörést okozott. Először is láttam ehhez hasonlót, és mondtam, hogy én ezt akarom most tavaszra. Akkor ki kellett derítenem minek hívják egyáltalán ezt a növényt (köszönöm kedves olvasóm ;) ), aztán, hogy honnan szerezzek? Legyen élő vagy mű? De ha élő honnan? A mi bokrunk még csak most éledezik. Kaptam végül "ajándékba" ovistársunk anyukájától, megnyirbálta nekem kicsit az övét.
Így készült:
Ez az adag kb. egy nagy reklámszatyornyi, hosszabb, dúsabb, rövidebb ágakból. Kell még damil, (olló) és tetszőleges szalag.

Koszorú meg semmilyen alapot nem használtam, önmaga lett az alap. Fogtam két nagyobb ágat, egymás melléraktam kis elcsúsztatással (bal oldali kép) és damillal elkezdtem körbetekerni. Mikor a végére értem, egy újabb hosszú szárat (szálat) raktam hozzá, közben kerek formára hajlítottam (nagyon jól lehet hajlítani a buxust), és tekergettem tovább. Mind addig, míg egy nekem tetsző vastagságú zöld koszorút nem kaptam (jobb oldali kép).


Ezután jött a "díszítés", újabb ágakat raktam hozzá az előbbi technikával, de most már nem szorítottam le az egészet, hanem a damilt alul az ágacskák alatt vezettem el, hogy legyenek olyanok, amelyek ki-elállnak a koszorútól.


Végül egy vékony csipkés szalagot kötöttem rá, ezzel lóg az ajtón. Kis bohém lett :) Saját verziós :)


A másik dekoráció pedig egy öreg tűzoltós vödörből lett, amivel a szomszéd udvarában szemeztem tavaly (!) tavasszal hetekig, ott kallódott a sarokban, benne néhány nagyobb kő és mikor vettem a bátorságot, hogy elkérjem, elkértem. Eredetileg esernyőtartónak szántam az előszobába, de az az igazság, nem nagyon használunk esernyőt. Max. annyira, ha kiszállunk az autóból és míg bemegyünk valahova. Gyalogosan esőkabátozunk, férjemnek meg autóval kell járnia.
Így tehát lett most dekorációs elem, kapott egy réteg fehér, majd maszkolószalag segítségével csíkokban sárga színt sprayfestékkel. Az ágak a szokásos tavaszi metszésből vannak, néhányat világoskékre fújtam le, közte egy-kettő maradt natúrban.
Hogy ebben a nagy vödörben a néhány ágacska jól mutasson, újságpapírral béleltem ki, és annak a közepébe állnak az ágak. Alul egy nagy kő is van, hogy a szél ne fújja el/le :)


És újra friss, színes virág az Isten hozott tartóban.


Kellemes tavaszi időszakot mindenkinek!
 
 




4 megjegyzés:

  1. Akkora király ez a sárga ajtó.... :) Meg a dekor is... de az ajtó mindig elvonja a figyelmem... :D Majd megkérdem a Kedvest, mit szól hozzá, a felújítandók között úgyis szerepel az ajtó is... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt szoktam mondani, hogy a sárga köves úton helyett a sárga bejárati ajtó :D
      Nyáron egy pár árnyalattal haloványabb lesz megint, azt hiszem akkor lesz a tökéletes :)
      Köszönjük szépen :)

      Törlés
  2. Fanni! Nem tudod, van összefüggés a között, hogy kiteszed a tavaszi dekorációt, kint pedig hóvihar tombol? :)) Egyébként szép lett, tök jó a csíkos vödör is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha :)
      Hat kerlek a dekor marcius elso hetvegeje ota kesz/fent van csak most tudtam prezentalni :D
      Kedden meg mar megint tavasz lesz szoval addig nezegetem az ajtot :D de csak kepen mert ropkodnek a minuszok :P

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni