2013. április 9., kedd

Lego szülinap

Tavalyi sikeres Batmanes buli után, Andris öcsém kért egy legosat.
Sok szempontból jól jött, pl. a "bulis" kívánság listámon szerepelt, hogy egy legosat szeretnék egyszer rendezni :P

A sokoldalú lampionok, amelyek már voltak Hawaii party és őszi dekorációk is...
A lufik szerepeltek a szülinapos képemen, és néhány perpill. a baba szobát is díszíti. A közepére ragasztottam a fehér köröket, amelyekre lego betűtípussal nyomtattuk az ünnepelt nevét.


A rettentő egyszerű torta... a cukrászdában kértem egy tortát, rá csak sima sárga marcipánnal, semmi mással. A szemeket és szájat a végén én festettem meg ételfestékkel. A feje tetejére akartam pudingból megcsinálni azt a bizonyos pöcköt, ami a lego ember fején van (hogy sapkát stb lehessen rá pattintani), de elmaradt végül...



11 éves lett..röpül az idő, milyen nagyfiú lett abból a hajas babából.... rengeteg haja volt, hosszú és fekete! Vincéről sokszor ő jut eszembe babaként. Még jó, hogy rengeteg Lego Duplo kockánk van itthon:)


Meglepi is jár a vendégeknek! Méghozzá zsákba macska... mindenkinek más mini figura volt a tasakokban. A matricák (a meglepi és a tasak záró is) a tavalyi batmanes buli mintájára etikett címkére nyomtatott kép.


Lego kocka alakút, lego ember alakút meg más legoval kapcsolatos formájú jégkocka készítőt a legos boltokban lehet kapni. Ebben készült a házi gumicukor, illetve inkább zselé cukor. A joghurt tortámhoz hasonlóan, de itt csak almalé és a zselépor volt. Majd szeretnék több féle variációt kipróbálni, amelyről beszámolok. Gyerekek két perc alatt megették.


Egy kis újítás: a cake pop-ot (sütinyalóka) mindenki ismeri, a bulik "elengedhetetlen" kelléke, nagyon jól lehet vele díszíteni. Eredetileg én is édesben akartam készíteni, de túl sok volt az édes, így jött a sós ötlet variáció.


A szétcsúszkálós szendvicseket Baker's twine-nal, avagy pékzsineggel kötöttem össze. Mindenféle gyönyörű színt Dekorellától vehettek, nekem is onnan van ;)


A gyerekeknek nagyon tetszett, az egyik fiú azt mondta Andrisnak: Húú Andris, de szerencsés vagy!
Azt hiszem ez volt a legjobb dícséret ;)



2 megjegyzés:

  1. Andris tényleg nagyon szerencsés, megint nagyot alkottál Fanka. Minden részlet tetszik!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni