2012. október 26., péntek

Apa alkot: piros gitár

Nimród egy ideje rágja a fülünket, hogy szeretne egy piros gitárt. Ne kérdezze senki, honnan meg miért, valahol látott/látta és azóta mondogatta. Bár feltételezzük, hogy ő olyanra gondolt, amely valóban szól is, de kitolni nem akarunk magunkkal, hogy idegesítő hangon (esetleg olyan, amelynek még hangerejét sem lehet szabályozni) szóló, műanyag, sok ezer ft-ba kerülő borzadályt vegyünk, amely aztán 2 hét múlva csak hánykolódik a játszószobában.
Bár ennek a variációnak is megvan az esélye erre, de legalább jól néz ki, és kamasz korában akár a szobája éke is lehet. Mert nagyon jól sikerült, az fix :)

Szóval férj, alias apuka elővett a készletünkből egy maradék bútorlapot és felvázolta a gitár formáját.


Ezután dekopírfűrésszel kivágta a részeket.


Imádott marógépével-amellyel már tényleg annyi mindennek adott egy különlegesebb külsőt, lemarta a szélét, hogy íves és lekerekített legyen: gyerekbarát.


Így nézett ki a "natúr" vár. Ezt követte a glettelés a lemart/lekeríkített részen, piros zománcfestékkel festés, és egyéb apróságok, hogy végül...


...ilyen legyen az eredmény:

Azt mondta, direkt nem akart se igazi húrt, se semmilyen húrt, csak festettet, hogy ne legyen ebből is baleset.


és akármilyen hihetetlen, de volt itthon egy darab hevederszíj a dobozomban, szóval tényleg olyan lett mint egy igazi gitár :)


Most pedig tekintsétek meg, ahogy az új tulajdonos rocker változatban előad egy ismert óvodai dalt a fellépő ruhájában (köntös és pizsoma).
Ha megtetszett a dal, és kedvetek lenne ezt dúdolni mondjuk az autóban ülve a dugóban, vagy a reggeli kocogás közben, akkor íme a szöveg is, nem kell rákeresni a neten :)

"Egy üveg alma, két üveg alma, három üveg alma, négy üveg alma, öt üveg alma, tíz üveg alma,
tíz, tíz, tiszta víz, mint az ada folyóvíz!"
(nem jöttünk még rá, hogy az "ada" mit hivatott helyettesíteni :D)


      

12 megjegyzés:

  1. Hát ez a videó fantasztikus! :D

    A gitár nagyon jól néz ki, ahogy láttam még az apró játékok "megkavarására" is tökéletes :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. D
      Köszi!
      Igen, mikor zavarban van a Művész Úr :D

      Törlés
  2. Hát ez nagyon tetszik! Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, bár ebben az én kezem most abszolút nincs benne :D Csak a gyerekben :P

      Törlés
  3. Hú, most hogy már láttam a videón "térben is" a házat, sokkal jobban össze tudok rakni a sok felújításodat így fejben is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor már ezért érdemes volt a videjóóó :D

      Törlés
  4. Micsoda rocksztár van a háznál! állati jó lett a gitár.

    VálaszTörlés
  5. nagyon ügyi a férjedurad! sok minden jóra megtanít egy gyerkőcöt szerintem egy ilyen szülői gesztus és az ilyen ajándék. a gitárt még én is elfogadnám! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szuper lett a gitár.Az előadás annyira tetszett a 20 hónapos kislányomnak, hogy folyton újra kellett nézni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülünk, hogy neki is örömet tudtunk szerezni ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni