2012. október 30., kedd

Házi papucs

Férjem és én utáljuk a papucsokat. No nem úgy, hogy nem tűrjük meg a házunkban, hanem ha fel is vesszük reggel, nem marad a lábunkon. Valahogy inkább megyünk gyorsan ide vagy oda zokniban. Ezért fázik a lábunk.
Mit csodálkozunk akkor azon, hogy nagyobbik utódunk is ilyen géneket örökölt. Kicsinek még ok volt a házi cipő, de most a kutyafüléért nem tudom a lábán tartani.

Megoldást a jó meleg kötött extra zokniban láttunk, amit a vékony, hagyományos zoknira húzunk rá, mint házi papucs (én még szeretem azokat a puha meleg balettcipő jellegű mamuszokat, mert az is olyan kis finom és észrevétlen...)
Mivel tisztaság van mindig nálunk (hála a folyamatosan rendfenntartásnak) nincs az a gond, hogy mondjuk felvisszük a koszt a kanapéra. Azért az ágyban levesszük természetesen.

Na de a gyerekek olyanok -legalábbis az enyim- hogy rakéta van a fenekében és állandóan rohangál. Meg ugrál. Éppen ezért kellett gondoskodni a csúszásmentes talpról.
Első körben a régi jó ötletet vettem elő, miszerint hőre duzzadó festékkel rajzoltam mintát a talpára, amely miután megszáradt, gondoskodott a csúszásmentes talpról. Ez az egyik verzióm.

Kell tehát két ügyes kéz, aki köt egy (több) jó kis zoknit, hőre puffadó festék, vasaló és némi idő. A festék száradására egy éjszakát hagytam.


Csak egy apró, egyszerű ötlet ;)


3 megjegyzés:

  1. ha tudsz horgolni, itt egy rém egyszerű mamusz minta: http://zoomyummy.com/2011/01/21/how-to-make-simple-crochet-slippers/

    ksz a csúszásmentes talp ötletet :) Asszem ez lesz az egyik favorit ajándékom karácsonyra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna nem, még kötni is nagyon alapon :P
      De várj még, van egy B verzióm is csúszásmentesítésre :P
      Ha záros határidőn belül nem közlöm, akkor már meg sem csinálom, tehát írj rám és elárulom ;)

      Örülök, hogy tetszik :)

      Törlés
  2. szia Fanni! tudnal tippet adni, hogy hol lehet ilyen festeket kapni, illetve kb mennyiert? te melyik markat hasznaltad? koszi! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni