2012. október 24., szerda

Konyha I. rész

A konyháról még nem mutattam egy kicsit átfogóbb képet. Ahogy a házunk többi helyisége sem, úgy ez sincs még kész igazán. Ha egyáltalán létezhet az a fogalom nálam hogy "kész", mivel mint ismeretes, én állandóan variálok :D
Persze vannak dolgok, amelyeket nem cserélek le vagy cserélnék le holmi hóbortból, így a konyhának is inkább hiányos részei vannak, mint átalakításra váró.

Így nézett ki karácsony előtt a nullánál. Még rezsót is használtunk egy ideig :D


Aztán majd' egy évnyi pofozgatás és szépítgetés után jelenleg itt tartunk:


Összességében azt mondhatom, hogy hiányzó szekrényajtók, üvegfogantyúk, rendes kosarak, szegély a pultnak, majd egy másik hűtő és egyéb apró kiegészítők vannak a listán. Na meg javítgatások, mert gyorsított iramban csinált meg mindent férjem egy hónap alatt (az egész házban), hogy télre ill. a baba érkezésére készen legyünk. Mert kész van, csak javítgatni kell.

A komódból átalakított konyhaszekrény részt már sokan ismeritek (átalakítás itt és felpofozása itt). Most, hogy eljött a meleg italok ideje, ez a szépséges mázas teás kancsó mindennapi szereplője lett megint a konyhánknak. Egy jóóó nagy adag teát tudok benne megfőzni, ami garantáltan elfogy a nap végére (max. újat kell főzni) de így mindig friss a tea és nem megy a lefolyóba, ha még sem fogyna el (mert a 2 napos tea már nem finom...)
A tűzhely mögött (is) zománcfestékkel kezeltük a kis falrészt, és a gyakorlatban is nagyon jó, csak egy törlés az egész. Bár azóta láttam olyan szép és különleges csempét, hogy eljátszottam a gondolattal... a csempe utálatom ellenére... na de ez sem most következne be :D


Korábban fiókban próbáltam tárolni ezeket a kiegészítőket, de hamar rájöttem, hogy sehogy sem kényelmes nekem. Ugyanis előszedegetni, amikor hirtelen kell fakanál vagy egyéb a fiókból nem egyszerű és oda is éghet a kaja, azon kívül a fiókban tárolás módja sem esett kézre, mert az alakjuk, nagyságuk stb...
ezeknek a tárolóknak még sztorijuk is van: a sárgás mintásat Edi barátnémtól kaptam, és úgy hozta, hogy nem tudta, én mennyire keresem a tökéletes tartót. Nem akartam tucatot, mázasat szerettem volna és igen még az is elképzelésem volt, hogy sárgás színekben pompázzon. Aztán hozta ezt és jaj megint eltalálta a titkos vágyamat... (több ilyen is volt már). A másik tartó (amelyben a fakanalak vannak) nevezhető tucatnak, nem tudom hány háztartásban lelhető fel ez a termék, de egyszerű és pont jó. És illik a másikhoz. A papírkéztörlő is jó itt kéznél mindig, és itt van még a szép kis fakanál tartó ( a főzés közbeni kicsi, vízszintes, a tűzhely mellett) amit szintén Editől kaptam és szintén olyan időszakomban, amikor vadásztam a tökéletesre :D (jaj Edi, nekünk mindig egy rugóra jár az agyunk ;) )


Az imádott mosogató, a zománcos, amit nem hogy nem bántam meg (mivel a szürke társa ellen nagyon tiltakoztam), nagyon bevált! Amióta csapot cseréltünk végre, azóta az összkép is más.
A lila vödörke egy virágtartó kaspó megint csak (fürdőszobában...) és tökéletes megoldás arra, hogy itt se legyen kirakodó vásár. A mosogatószert áttöltöttem egy vékony kis pumpás, eredetileg valami mosakodós flakonjába, itt van a kefe, a szódabikarbóna és a szivacs. A vizet persze ki kell önteni az aljából időközönként. Na meg kell folyékony szappan is, mert itt is szoktunk kezet mosni. Meg ez ember főzés közben is kell, hogy szappannal kezet mosson.


Mindig is álmodoztam az ablakos konyháról, a naaaaagy ablakos konyháról főleg :D
Többek között, hogy élő virágot is tarthassak a konyhaablakban és fűszernövényeket télen. Fűszernövény még nincs, mert keresem a tökéletes kaspót hozzá...
a vágott virág pedig honnan is lehetne máshonnan márciustól októberig, mint a saját kertünkből <3


Nem mániám a gyümölcsös-zöldséges láda (bizonyos értelemben mégis), de ingyen volt és amíg nincs szekrényajtó néhol, mégis jobban néz ki így, eldobozolva a sok minden, mintha csak beömlesztve lenne. Aztán majd lesz szekrény ajtó, hogy ne a gyümölcsös rekeszetek nézegessük. Aztán már a szekrény ajtó mögött is egyszer szép kis kosárkák lesznek, mert azért adunk a részletekre ;)
Ennek az oldalában van az üzenőfalas-konyharuhatartós komplexum, amelyről itt olvashattatok.


...bár ha egyszer lesz ihletem és türelmem és mindegyiket lefesteném vagy valamivel beborítanám, akkor senki meg nem mondaná igazán, hogy mi volt eredetileg, nem?
Mint a gyógyszeres ládát...


Itt azért van egy nagy kihagyás a hűtő mellett, mert itt már meghagytuk a hőn áhított és a jövőben egyszer megvenni kívánt, 2 ajtós (amerikai) hűtőnek a helyet. Nem azért, mert amerikai, hanem mert nagy. Mert nagy fagyasztós vagyok (erről később) és maga a hűtőtér is nagyobb. Ezt az egyre bővülő családunk tekintetében elég praktikusnak gondolom :) Addig mellette a szelektív szemétnek fenntartott-eredetileg szennyeskosár-foglal helyet. Aztán majd szorítunk neki helyet a mosókonyhában. Vagy valahol.
A tetején most zsufi van, a nem gyakran használt konyhai eszközök foglalnak helyett, mint gyümölcscentrifuga, ételpároló, stb stb. Ide is majd egy mély, mindent elnyelő és takaró szekrény szeretnék felszerelni.


Itt, a mosogatógépnél is azért hagytunk nagyobb helyet, mert egyszer szeretnénk venni egy nagyobb, vagyis több terítékes mosogatógépet. Mellette most a zacskók és bevásárló táskák között próbálok rendet tartani. Erre most egy használaton kívüli ikeas (gyerekeknek való) dobozt fogtam be, de van már egy ötletem valami kihúzható, gurulós és keskeny megoldásra. Idővel azt is...


Végül, de nem utolsó sorban ha felfelé nézünk is van mit alkotni, pl lesz rendes szép lámpánk, a szagelszívó kérdés is megválaszoltuk, ezzel együtt a pultvilágítást is, és a konyha ablak környékére is van egy kis ötletem ;)


Itt tartunk most, és ahogy megszokhattátok, a sorozatnak lesznek újabb részei. Remélem ebben a helyiségben is minél hamarabb ;)


2 megjegyzés:

  1. Nem is tudod mekkora öröm ez nekem, Fancs <3 és tényleg napról-napra szebbek vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, akkor megtaláltad a titkos üzenetet ;) pedig akartam szólni priviben, hogy van neked itt néhány sorom :)
      Hát igen, akik ismerik egymást, azok ismerik egymást ;)

      Emlékszel az első napra? Kék hajpánt és virágos garbó :D ott kezdődött minden :P

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni