2013. február 7., csütörtök

Farsang 2013

Nimród első igazi farsangja volt ovisként, bulival és kis műsorral a szülőknek , eszem-iszom dínom-dánommal fűszerezve.
Tavaly is volt a bölcsiben, de az nem volt ilyen menő.

Úgy döntött, hogy robot lesz. Huss robot a Noddy meséből aki (robot) mondja, hogy "beszéljünk angolul", és ha megnyomja a piros gombját, a hang mondja is a szót angolul.


Adott volt a feladat tehát, hogy apával kitaláljunk egy Huss robot jelmezt. Természetesen, ahogy a képen is látszik, robotunk igen részletgazdag, képtelenség teljes mértékben másolni. De azt hiszem nem is kell. Ha idősebb lenne és még 4grögős korcsolyánk is lenne, maga lenne a tökély, de így lett egy lájtos ovis verzió.


A teste egy nagy ajándékdoboz lett, aminek az alját és a teteját levágtam. Kapott egy papír csomagolást és egy kék festést az elejére.
A hangszórónak való egy itthon kallódó szellőző izé, ami most pont jól jött és a farsangot ill. jelmezt is megúszta károsodás nélkül, így ha valaha eszünkbe jut, minek is vettük ezt magunknak, akkor fel is tudjuk hozzá használni :D


A fejre való kampó egy mindenki által ismert rénszarvast imitáló rénszarvas fejdísz, ami egy hajráfon lévő két szarvat jelentett eredetileg. A szarvak eltörtek, ill. a filcben lévő műanyag valami, így azt leszedve tudtam a hajráfra felapplikálni a kampót. A hajráf méghozzá zöld filccel vont bevonva így a vázon átdugott drót nem is nyomta a kis buksiját. (én meg megspóroltam egy csomó varrást, hogy nem egy akármilyen hajráfból csináltam meg :P)
A dróttal való áttekerés után alufóliába csomagoltam és formára hajlítottam.


A robot egyéb testrészeivel nem volt gondunk, szerencsére fiam gardróbjában van választék a színes csíkos ruhákban, így csupa csíkosba öltözött, hogy játékos és színes legyen. A csuklójára csináltam még egy-egy tölcsérszerű "mandzsettát" két féle színből.


Az élmény megvolt, Nimród büszkén viselte a jelmezt és azóta is emlegetjük minden Noddys mesénél :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni