2011. november 20., vasárnap

Nimród éjjeli lámpája

Emlékeztek a találós kérdésemre? Itt megnézhetitek ha nem láttátok avagy nem emlékeztek mi volt az.
És emlékeztek az ELMO-s videómra, mint inspirációs forrásra? Itt ezt is megnézhetitek. De hogy mit kell nézni? Elindul a videó, forog és forog a kamera, egyszer csak megáll Elmoval szemben, ahogy csücsül az ágyában, mellette a gitáros fickó. Mit látható az éjjeli szekrényén? Na mi? Feltűnt az az éjjeli lámpácska? Majdnem kerek 2 éve szúrtam ki magamnak, mikor Nimród 1 éves kora körül ELMO mániában "szenvedett". Akkor  Szezám utca és Elmos videókat néztük a hideg téli napokon, mikor már nem volt mit játszani és a méteres hótól ki sem lehetett menni. Ott, és akkor eldöntöttem, egy ilyen éjjeli lámpát készíteni fogok neki. Az eredményre ennyit kellett várni, mert bár az itteni (lakás, ahonnan elköltözünk) szobájába szántam, nem lett hely éjjeli szekrénynek, így éjjeli lámpának sem.
Hogy még egy kicsit dumáljak, el szeretném mondani, hogy ebben az esetben fordítva történt az alkotás. Nem az volt, hogy volt itthon valamim és "kéne ebből csinálni valamit" alapon alkottunk, hanem az "ezt megakarom csinálni" dologhoz szereztem be a hozzávalókat. Illetve egy picikét még sem. Ugyanis a lámpa búra a jól ismert IKEA-s evőeszköz tartó amit addig használtam anno, amíg meg nem találtam a mostani tökéletes fakanál és egyéb keverő eszköz tartómat, azóta pedig csak kerülgettem. Így jött egy nap, hogy jó pofa lenne búrának, jópofán szórná szét a fényt a sötétben. A műszaki részét, tehát a vezeték-kapcsoló-foglalat, és a lábtartóba való lyukfúrás Férj keze munkáját dicséri. Mindez fillérekért beszerezhető a barkácsáruházakban, csak érteni kell kicsit a villanyszereléshez. 




A technika tehát, hogy a montessori játék kis cölöp tartóiból a legutolsót levágtam dekopír fűrésszel, és a búrával együtt lefújtam alma zöld spray festékkel (persze előtte mindkettőt megcsiszoltam és zsírtalanítottam). A korongoknak természetesen lyuk van a közepén, így ezeket csak össze kellett ragasztani ragasztópisztollyal. A talp közepét és oldalát fúrta ki Férj, hogy a vezeték kijöhessen oldalt. Az evőeszköztartó lyukacskáin pont átfért a vezeték másik vége, és a búrán belül van a foglalat. A búra alját és a legfölső korongot is összeragasztottam és kész is lett. Nemsokára már Nimród fogja használni :)


Múltkori felsorolásomból ez volt a "szétszóródó fény nyalábok este". Meg részben az "ELMO-s videó" is... de csak részben :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni