2011. november 28., hétfő

Elköltöztünk és beköltöztünk!!!

Jesszus, hányszor elképzeltem már ezt a pillanatot, hogy írok egy bejegyzést végre arról, hogy megtörtént a csoda, és véglegesen birtokba vehettük a házat. Valaki csípjen meg! Melegség árasztja el a szívemet-és ezt most minden csöpögés, nyálas izé nélkül mondom- nagyon jó érzés, hogy tudom, sokan izgultatok és most örültök velünk. Jó sokan "lakunk" ebben a házban, mi? :) Na és arról nem is beszélve, hogy ma úgy mentünk bölcsibe Nimróddal, hogy kézen fogva gyalogoltunk és utána gyalogolva, BUSSZAL jöttem dolgozni. Ott totyizott mellettem a kis ELMO-s hátizsákjában amiből kikukucskált Hápi, fogta végig a kezemet, nem volt hiszti s 50x "vegyél fel" és én olyan boldog voltam. Meg azért is persze, hogy az út nem tartott tovább 15 percnél és még volt időm fagyoskodni és a buszmegállóban=tehát nem késtem el :D.
Szóval, elköltöztünk...
majdnem kong az ürességtől
Első szerelmi fészkünk, első önálló lakásunk, mindketten a családi fészekből, a szülők mellől költöztünk ide, nagyon friss kb 2 hetes házasokként. Itt tanultunk meg pénzt beosztani, együtt élni valakivel, csekket fizetni, és mennyi mindent éltünk át eben a házban: bánatot és örömöt is. Ide született első gyermekünk. Itt tanultuk meg mi az szülőnek lenni (persze ez még folyt.köv). Nagyon fog hiányozni!!!!! Örök hála anyósomnak s apósomnak, nélkülük semmi sem sikerült volna!

Na és hát beköltöztünk....
Kezdjük ott, hogy marhára nem végeztem 8-ra a pakolással. Szánom-bánom, de az azt megelőző héten választanom kellett, hogy ezerrel festek és készülök a házban, (sitt elpakolás stb), hogy kvázi normális körülmények közé pakoljunk be, vagy dobozoljak. Dobozolgattam a legfontosabbakat, de nem végeztem. Aztán 8-ra mindenki megérkezett, gyereket leadtam a szosmszédba, és végül 2 fuvarral du 1-re végeztünk. De még a konyha felszerelés mind ott maradt, meg csomó könyv stb stb, milyen jó, hogy nem albérletben lakunk vagy a világ másik végén.
Jutott idő megetetni a munkásokat is délben :)
Mikor megérkeztünk a házba, még eléggé hüvike volt. Csütörtök este óta ment sajna csak a fűtés, mert a cirkü szerelőnél volt, amihez a szivattyút csak szerdán tudta megvenni férjem, de sajna más baja is lett/volt.
Estére egész jó lett a klíma, de még szokni kell, mert teljesen más a hőérzetünk a 3.5m belmagasságú és 90nm-es házban mint a 2.10-es belmagasságú és 48nm-es lakásban. Másrészről a hátsó ajtó, amit feltörtek, meg kell még csinálnunk (szigetelés stb), most csak fel van csavarozva és körbe purhabozva, a héten azt mindenképp meg kell csinálnunk. Plusz az előszobában bejárati ajtónak és ablaknak a szigetelését is. A "keleti szárnyban " (a ház keleti oldala, ahol a hálók vannak) nagyon jó az idő, de az sok kisebb helyiségből áll.
Ami engem nagyon zavar, de tudom hogy átmeneti!!!! az a kosz.... recseg a papusom alatt és ettől rosszul vagyok :D
Hangulatok képekben:

Nimród szobája, bár a fotó óta kipakoltam, és a ruhásszekrénye is kész, bepakolva

 A másik gyerekszoba, ahol semmit sem csináltunk még: egyelőre műhely :P

 A mi hálónk, most mindhárman itt alszunk...és nem ágyaztam be :D

 A mosdók...ill a mosdók helye, mert azokat ugye ellopták. Még tükrünk sincs, meg polc sincs sehol :D

A kád körüli rész egész pofás, pl tiszta, de jobbra pl látszik, hogy lesz még glettelni valóm a radiátor mellett/felett

A"konyha" (helye). Ha holnap vagy szerdán kapunk pénzt, már a héten lesz konyhám. (redőny nem marad, az biztonsági okokból hagytuk fent, amíg nem laktunk itt)

És a másik központi hely, a nappali. Ma már a padlót is befejezi férjem. Nagyon büszke vagyok rá, TÖK EGYEDÜL 4 nap alatt (ma az 5.) lerakta az EGÉSZ házban a parkettát. És nem ám napi 8 órában, hanem napi 1-2 órája volt rá. Közben láthatjátok, milyen színt kevertünk ki. Férjem, Szilvi és én :) Fehér diszperzitbe, diszperzit fekete, türkíz zöld és sötét kék színekből :) Részletek később!
Mi vár ránk???
Pfffff. minden. Karácsonyra el akarok készülni valahogy... az otthon úgyis az idő múlásával lesz otthon, ahogy megtöltjük a mindennapokkal és emlékekkel, de valami alapot kell adni hozzá :)

Még egyszer meg kell említenem a költöztető "csapatunkat" csillagos ötöst kapnak és rengeteg piros pontot. Hívjátok őket, meg nagyon rugalmasak és naaaagyon jó áron (direkt nem írtam olcsót, mert arról mindenkinek az olcsó hús, híg a leve dolog jut eszébe, pedig...) dolgoznak! Én már 2x hívtam őket, eddig nem csalódtam!
Polyák Zsolt
Tel.száma: 70/637-51-31 e-mail:info@koltoztetesolcson.hu

2 megjegyzés:

  1. Éljen, éljen, éljen!!! Nagy gratula, sok örömöt, kitartást!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Drága Edim! Nemsokára élőben is ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni