2012. április 23., hétfő

Ültess a fába!- Ne csak lájkoljunk!

Férjem már mióta mondja (közel fél éve legalább), hogy csinál "lyukat" abba a fatörzsbe amit a házzal együtt örököltünk, és ültessünk bele valamit. Igazából meg is volt, hogy mit. Ugyanis nem csak egy törzset kaptunk, hanem volt a tetejére rakva egy réééégi szürke, hűtőbe való zöldséges fiók, amibe egy kis zöld-apró levelű buja növény volt ültetve.


Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem tudtam tavaly még, mit kezdjek ezzel a virággal. Zöld. Nyár végére egészen megnőtt, kicsit csüngő lett a dobozból. Aztán jött az ősz és vele együtt a meglepetés: ez AZ  a növény, amely őszre sárgás-vöröses színű lesz és gyönyörű! Semmi virág, csak a levelek, de nagyon kis helyes! De jó, hogy nem dobtam ki.


Aztán elhervadtak a levelek és azt hittem tavasz elején, hogy kifagyott-elfagyott, meghalt, mert csak a száraz kis ágai meredtek az égbe. Nagyon hirtelen-ahogy a fű is nőtt-egyik reggel vettem észre, hogy előbújtak a zöld levelek a tövében. Azóta lett már ilyen kis sűrű és nő szépen őszig, amikor megint színes lesz.


És mi az, amit ebből "Ne csak lájkoljunk?" Hát a fába ültetést. Igaz, az interneten mindenhol megfordult kép egy hosszú- a földre lefektetett fatörzsről készült, amibe színpompás virágokat ültettek. Nagyon sokan már rég óta díszítenek így, én most először, igaz függőleges irányba :D.
A bátorítás pedig azoknak szól, akik még nem mertek beleVÁGNI :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni