2012. február 26., vasárnap

Farsang, 2012

Azt is mondhatjuk, ez az első farsangom, az első, mikor jelmezt gyártok a gyerekemnek. Talán első farsang címén illett volna valami ütőset csinálni, de a lényeg az volt nekem (nekünk), hogy saját készítésű legyen, gyors, olcsó (ingyen), kényelmes és mindenképpen kicsi fiam kérésére épüljön.
Így lett idén piros Angry Birds -másnéven piros pipi-és bár az Angry Birds az összes madarat jelenti egyszerre (ugye többes szám), Nimród mégis így különbözteti meg őket szín+angry birds. Ez után a játék után töretlen rajongása másfél éve tart, mikor a megjelenésével együtt meg is ismerkedett vele rögtön, és azóta sem lehet róla levakarni. Persze nem arról van szó, hogy állandóan a telefonon lóg-sőt, de meg van neki az összes ehhez tartozó plüss állat és két malac. Nagyon utálom a plüss állatokat, de utólag megmondhatom, hogy ez a játéka érte meg eddig a legjobban a befektetést, mivel MINDEN NAP játszik velük.

Na szóval visszatérve az eredeti irományhoz: januártól téma lett a farsang a bölcsiben és kérdezgetésem után, hogy minek szeretne öltözni, kitartóan mondta a piros pipit. Volt  "nagy" buli az ő szintjükön, de nagyon élvezték (mi szülők ezen nem vehettünk részt).

Az olcsó és gyors jelmez pedig abban merült ki, hogy egy meglévő piros (Mickey Egeres) baseball sapkáját megfordítva, rávarrtam a piros mérges madár fejét, a madár teste pedig maga Nimród volt piros felsőben és naciban. Utóbbit csak kivettem a szekrényből. A madár fejéhez lévő anyagok a varrós szekrényemből valók, a csőrnek és a fejtetőn lévő tollacskákat ki is tömtem így adva 3D-s megjelenést nekik. És volt nagy öröm, kényelmes volt és saját kezűleg készült el. Most már csak szereznünk kéne egy másik sima piros sapkát, amire felvarrom ezt megint, és akkor a Mickey-s sapkát tudja majd rendesen használni.

(az egész alakos képeket nem én készítettem, hanem valamelyik gondozónéni).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni