2012. július 2., hétfő

Szódabikarbónázás

Szódabikarbóna nem csak a süteményekbe, a "zöld" takarításhoz jó, vagyis inkább hasznos:
Azokra a gyümölcsökre (citromkarikák a limonádéba), zöldségekre, amelyeket héjastul fogyasztunk, ráfér egy jó kis szódabikarbónás sika-mika, mielőtt evésre kerül a sor. Ha bolti. Ugyanis ezeket mondhatni túl-vegyszerezik/permetezik, amit meg lehet érteni, mert biztosra kell menni ilyen nagy mennyiségeknél. Persze a saját kertemből akár mosás nélkül is eszek...

Na most ez ott van nálam kéznél a mosogató mellett, egy erre alkalmazott kefével egyetemben. Eddig csini kis dobozban volt, de kézzel tudtam belenyúlni, ami se nem higiénikus se praktikus nem volt.
Akadt egy régi fűszeres üvegem, amelynek a kupakja "lyukas" így, mint a porcukrot, könnyen és "belenyúlós" mentesen tudom rászórni.2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni