2012. november 13., kedd

Gyors mécsestartók

Nem vagyok egy nagy "gyertyás és mécseses", ahogy mondani szokták. Nem úgy, mint nagymamám pl, aki állandóan gyertyát gyújt, csak úgy.
Pedig olyan kis hangulatosak tudnak lenni, főleg ebben a szürke időben...
Vágytam is rá, hogy legyen valami kis mécseses világításunk, de egy fia tartó nincs itthon. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy a mécsestartók közül igen keveset láttam életemben, amelyre azt mondtam volna, hogy ahh ez kell! De az annyiba is került...

Na szóval fogtam még 3 másik üveget a kötött mellé, és kreáltam gyorsan mécsestartókat. Annyira olcsók voltak, hogy egy Ft-ot sem fizettem értük, mert mindent találtam itthon hozzá a szekrényemben :)
Az eredménnyel meg vagyok elégedve. Egyszerűek és bájosak.


Vegyük is sorba:
A házikót már láthattátok a tavalyi karácsonyi(téli kandallónkon. Kedvenc nagymamámtól van és nagyon tetszik! Az ilyen fajta házikós mécseseket nagyon szeretem, mert ezek nem azok a (szerintem) bénák, amelyeket úton-útfélen lehet kapni. El is döntöttem, hogy ilyen különleges házikós mécseseket akarok gyűjteni :D
A következő a sorban, a csipkés. Méghozzá nézzétek, csillag mintás csipkés. Ez egy hosszú csipkének a része, amelyet levágtam, és hátul (az üveg másik oldalán) összevarrtam pikk-pakk. A távolabbi képeken látszik igazán, a fény milyen jól kiemeli a csillag mintát!


Jön a havas fenyőfás. Ez egy üres üveg és némi fehér címke-matrica szüleménye. A fenyőfa mintát sütikiszúrón keresztül rajzoltam át, amelynek ötletét köszi Merci-Ancsának ;) A kivágott fenyőfákat csak felragasztottam. A havas fenyő méghozzá téli is, nem kifejezetten karácsonyi, így majd januárban és februárban is tudom használni, mint téli dekorációt.


A következő csillagos egy tavalyi (lehet még kapni?) IKEA-s, eredetileg ilyen befőttes üveg jellegű tartó. Még fém teteje is van. Mikor megtaláltam a dobozomban-pontosabban ránéztem, rögtön tudtam, hogy tökéletes lesz most mécsestartónak. És ugye, hogy ugye? :) Ilyen csillagosat a fenti címkés eljárással ugyanúgy lehet készíteni.


Végül, de nem utolsó sorban a kötött, amelyet már mutattam nektek a kötött holmis bejegyzésben. Kapott egy karácsonyfás szalagot, hogy feldobja, illetve-mivel eredetileg a szalagot a csipkésre raktam-jöttem rá, hogy párosan van 2 csillagos és 2 fenyőfás mécses, és a csipkésen a csillagot el is takarta a szalag,-így kapta meg a kötött. Jól áll neki, nem?


Elő a befőttes üvegekkel és csipkékkel és címkékkel és gyorsan készíthető a mécses sokadalom.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni