2012. november 26., hétfő

Üvegmosó karácsonyra

Nem, nem hibbantam meg :D.
Történt ugyanis, hogy a TESCO nevű hipermarketben sétálgattunk a karácsonyi dekoráció felhozatal között, mikor megpillantottam a polcon...
Mondtam is magamnak: jéé, tudtam, hogy a karácsonyi "filing" néha már átesett a ló túloldalára, és pl. lehet kapni karácsonyi wc papírt, na de karácsonyi üvegmosót?
És ahogy néztem döbbentem rá, hogy ezek ill. azok bizony nem üvegmosók, hanem karácsonyfa ill. fenyőfa dekorációk. Csak éppen úgy néztek ki, mint...

Szóval kapva látványon vettem egy nagy műanyag üvegmosót, hogy én majd jól megnyisszantom és végre megvan a fenyőfának való, amit egy bizonyos projektemben ötletemben akarok felhasználni. Először olyat választottam, amelyiknek igazán kemény a "szőre" és inkább ritka az egész kefe, mint sűrű. Na azzal nem jó dolgozni, elpattog, nem  lehet szépen alakítani, méghozzá nagyot vettem (hosszra) és el kellett vágni két részre, amelytől eldolgozatlan is lett az alja és teteje, és a szálak szépen jöttek kifelé...

az üvegmosónak funkcionálisan nincs baja, csak nekem nem volt jó dekorálásra
Így tapasztalataimmal felvértezve elmentem a háztartási boltba szétnézni, és kiválasztottam egy másikat. Szőr üvegmosónak is hívják, jó sűrű, puha, kisebb, jó formázni. Itthon még azt is megtudtam a címkéről, hogy ezzel a vakokat támogattam, mert ők készítették. Jól esett :).

kép: vilaghytukor.hu
Gondolom (akinek van önuralma rendesen végig olvasni és nem rögtön legörgetni :D), most már nagyon tudni akarjátok, hogy lesz ebből fenyőfa?
Először is le kell vágni a fém pálcika részét, épp hogy egy kisebb "lábat" hagyva. Ezután olló segítségével fodrászosdit játszva szépen fenyőfásra vágjuk a szőrőket. Felülről lefelé haladva vágjuk, nézzük nagy szemekkel, nézzük hunyorítva, oldalról, elölről stb (nem poénkodni akarok, tényleg!!).


Ha meg vagyunk elégedve a formájával, akkor lehet először leszedni valahogy a fenti kis taréj "gyűrű tartóját" (képen ez pont alul van) majd ott is levágni majdnem csontra, ugyanis a taréjba folytatódik a szára, így nem elég csak a szőrtől megszabadulni.
Most kell kézbe vennünk a spray ragasztót, hogy egyrészt kicsit fixáljuk a tetejét, mert sajnos ennek sem lehet úgy összenyomni a spirált a szárán, hogy ne potyogjon ki a szőr, lefújjuk, hogy ott maradjon, és fújjuk mindenhol, hogy rátapadjanak majd a csillámporok.


Ezután szórunk rá egy kis csillámport. Én fehéret használtam, amitől finoman csillogó lett, olyan, mint amikor a hó ráesik és az megcsillan a fényben. Mindemellett kicsit fehéres is lett a  ragasztótól, amely szintén a téli hangulatán dob egyet.Végül, de nem utolsó sorban gyönyörködünk benne és elhelyezzük ott, ahol használni szeretnénk. Mert valljuk be őszintén, ez önmagában nem igazán mutat. Én most azért néhány kép erejéig szemléltetem (próbálom), hogy is mutat egy téli tájban.

Fogalmam sincs, hol kaphatnék egyébként ilyen fenyőfa dekorációt (ami nem műanyag stb), így ez az alkotás némileg kényszerszülemény, mert mindenképp akartam fenyőfákat magamnak. Azt is megtudjátok nemsokára, mire ;)

4 megjegyzés:

 1. Szia! Nagyon vicces.
  Szúrd bele egy parafadugóba!
  Jó éjt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már meg van a helye, ill. meg is volt, csak lassan adagolom a dolgokat :P

   Törlés
 2. a szarvasodra roppant irigy vagyok! :D nagyon helyes a kis fa! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elhiszem...vágyálmom volt... na jó talán nem első a kívánság listán, de úgy néha megjegyeztem magamnak, hogy "ahh" ha ilyet láttam. És most az enyém :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni