2013. május 19., vasárnap

Örökölt kincsek, Nap és Est, pünkösdi rózsa

Mást kerestem a vaterán, de találtam ezt a gyönyörű üveg tortatálat. Extra olcsó volt és még útba is esett, tehát személyesen tudtam átvenni.
Örököltem nagymamámtól rengeteg kincset, most egy üveg vázát és egy gyönyörű süteménycsipeszt mutatok meg. A többi kincsről is fogtok hallani/látni, de nem sütivel és virággal :).
Hogy a dologból kompozíció is legyen, elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom süteményt dédi receptes könyvéből. A neve Nap és Est.


A szellőrózsa vagy más néven pünkösdi rózsa tömegével van a kertünkben, déditől kaptam töveket és a házzal is járt. Most nyíltak ki először, pedig mindig hozott bimbót. Végre, végre!


Ez a sütemény tényleg egyszerű, olyan hirtelen felindulásból is meg lehet csinálni, egyetlen hosszabb része van, a tojásfehérje habbá verése. Ha lesz egyszer egy KitchenAid-em, vagy annak látszó tárgyam, amíg az dolgozik, csinálhatom a többit. Még rövidebb idő alatt elkészül. Én nem töltöttem meg és öntöttem le csokival, így is elég édes a tészta (30dkg cukor!!!!). Sokáig friss marad, főleg ha dobozba zárjuk. Méghozzá jópofa munka gyerekkel kiszaggatni a félholdakat.


A kiszaggatást egy tetszőleges méretű pohárral csinálom, és ugyanígy a köröket is azzal vágom félhold alakúvá. Lesz egy pár ilyen-olyan formájú, de ha ügyesek vagyunk, mint a mézeskalácsnál, kevés a "hulladék".


Gyönyörű ez a süticsipesz, ugye? Úgy örültem neki, rajta volt a listámon.Ez a tortatál sem utolsó. Nem is értem, miért váltak meg tőle (biztos nem az áráért :P), ha csak nem volt az illetőnek rögtön három. Kettő darab nem akadály, lehet szimmetrikusan tálalni :).


Gyönyörű váza, amelynek igazi szépsége az aljában van...


Van, aki ezt a virágot nem szereti? Kár, hogy az illatát nem tudtam lefotózni! Csak gyönyörködöm bennük, méghozzá duplán, mert ajándékba kaptam még egy csokornyit is belőle. De erről majd holnapután ;)

"Két szál pünkösd rózsa, kihajlott az útra, el akar hervadni, nincs ki leszakítsa..."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni