2012. július 19., csütörtök

A fotel új (mosható!) ruhája

Tavaly ősszel szereztünk két fotelt egy lomtalanítás alkalmával, erőnek erejével beerőszakoltuk mindkettőt a kocsiba, miközben 3-an is ültünk benne, és végre eljött az ideje, hogy felpofozva elfoglalja méltó helyét a nappaliban.
A fotelek hibátlanok voltak, ill. egyiknek az egyik karfája hiányzik, de eleve egyet terveztünk használni bent, a másikkal majd lesz valami. Ott hagyni még sem lehetett :D

Bár tavasszal "panaszkodtam" egy sort, hogy nem lesz erőm ezt megcsinálni, inkább megkérek egy kárpitost, végül amennyit vártam a csodára, hogy lenne felesleges pénzünk kárpitosra, addig-addig nézegettem míg eljött az elhatározás, hogy egye fene, tök egyszerű ennek a formája megvarrom én, majd kb. újabb 2 hónap míg mindez (megint) tettlegességig is fajult :D.

Adott volt minden. A vázát teljesen lecsiszoltam és lelakkoztam. A huzat sem volt kérdés, az ikea fynd részlegén "turizott" 2db, KIVIK kanapéhoz való párnáinak szürke huzata, amely ugye jó erős, hiszen ülőalkalmatosságnak van/volt tervezve eleve :)
Két kánikula között levettem a szabásmintát és megszakításokkal, de jó 3 napomba került, hogy megvarrjam. Varrtam egy sort, ráhúztam, néztem, illesztgettem: és ez így is ment 20 centinként, de aki nem varr tömegesen fotel huzatot, méricskélnie kell folyamatosan :) Na meg a dísz-szegély (sárga) férjem kívánságára került bele. Amennyire féltem tőle, abszolúte nem nehezíti meg a dolgot. (utólag)
Ja és természetesen mosható a huzata, mint a székeinknek ;) Tépőzárral ahogy kell. Bár ezen a kosz soká fog meglátszódni, mivel nem sokára megint kisbaba áll a házhoz, lehetnek olyan folt-balesetek, hogy....
de hisz tudjátok :D.

A szürke-SÁRGA pedig ha hiszitek, ha nem, szintén férj kérése volt. Nem csak én szeretem a sárga színfoltokat otthonunkban!

 

Nem kaptunk réz színű csavarokat, amely szerintünk jobban ment volna a fotelhez mint az ezüst, ezért gyorsan lepingáltam sárga zománcfestékkel, amely remekül megy a gombokhoz :).


A szegélyek: férjem kívánságára :)



Azon kívül, hogy nagyon meg vagyunk elégedve a végeredménnyel, a fotel tényleg nagyon kényelmes. Úgyhogy megyek is csinálni az új kanapénak valót ;)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kis fotel lett :) Szerintem sokkal jobban hívogat, hogy gyere ülj belém, mint amilyen előtte volt :D De komolyan.
    Írtam a szitakötőshöz :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni