2012. július 26., csütörtök

Előtte-utána: 1 éve vágtunk bele...

A képek magukért beszélnek, de azért lejjebb némelyiknél lesz egy kis magyarázat.
Aki kicsit vizuálisabb típus, nézze meg a 'felülről' készült terveket, hogy be tudja azonosítani, mit hol találunk :)

Az "előtte" fotón látható ajtó nem ugyan ott van mint az "utána lévőn. Ugyanis a bal oldali képen lévő sarokban az ajtónál most a hálónkban lévő gardróbb van, ami a jobb oldali képen a szembe fal mögött "látható" :) Az ajtót egy kicsit arrébb raktuk, ha nézzük, akkor felénk irányba.
A két 20négyzetméteres szobát felosztottuk 4 kicsire, innen a 3 db "utána" kép. Ahogy az "előtte" fotón ellátunk a ház legmesszebben lévő sarkáig az ajtón keresztül, ezt most 2 falon keresztól tudjuk megtenni, és akkor a mi hálónk sarkába jutunk el :)

Ez az ajtó = a fentebb lévő nappalis ajtóval, ahol a képkereteket látjátok. A jobb oldali képen belóg  a szekrény, mert az került a nyílás mellé.

...és még mennyi munka van hátra :) !

4 megjegyzés:

  1. Jól láttam, hogy a konyhában hajópadló van? Hogy viselkedik? Én is ilyet tervezek tenni a meglévő burkolat cseréjeként. A kerámia nálunk túl hideg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      A fürdőt és a pici előszobát (és pici mosókonyhát) eltekintve ugyanaz a padló van az EGÉSZ házban. (előbbieknek fehér kerámia és legutóbbiban fehér linóleum).
      Ez nem igazi fa hajópadló, hanem egy jobb minősébű, fózolt laminált.
      Mivel nem akartunk burkolatváltást a konyha és étkező-nappali között, és kerámiát sem stb, ezért szakembert kérdeztünk meg:
      a padlóhoz írták-ehhez a fajtához-hogy bizony vízálló meg nagyon jó álló stb és használható konyhában. Végül kiderült, hogy az egész lamináldosdi titka, hogy nem a felülete ne legyen vizes, hanem az illesztés KÖZÖTT ne menjen be semmilyen folyadék és hasonlók. Ehhez vagy ez ellen lehet kapni ú.nevezett fúgát padlóhoz, és mielőtt összepattintottuk a darabokat, előtte végig kellett húzni ezzel a fúgával. Ezáltal nem tud bemenni alá semmi.
      A padló tesztelve van, túlélt egy brutális vízkiömlést (kazánt töltöttek fel a mosogatógép csapjáról és rosszul rakták vissza a csövet vagy nem zárták el, mindenesetre bokáig ért a víz a konyha részben).
      A fugázást egész az ebédlő részig megcsináltuk és mostanában nem 1x vert be eső és jégeső, és bár hamar feltöröltük, még sem lett baja :)
      (ellentétben azzal, hogy a lakásunkban a sima laminált már attól megpúposodott hogy a gyerekszobában felborult egy fél pohár víz...)

      Szóval mi imádjuk :) Télen ezen is fázna a lábam mezítláb, de utálom a papucsot és dupla zoknival élvezet volt a tél. Idén pedig már melegebb a ház, még jobb lesz :)

      Törlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszünjük, igyekszünk, nemsokára jön a folyt köv ( napokban:) )

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni