2012. július 11., szerda

Hálószoba I. - Fejvég

Fejvéghez azért ragaszkodom, mert megvédi a falat a párnától. Bár pl előző ágyunk egy fakeretes matrac volt, de fejvég és ezzel együtt falvédő gyanánt egy jópofa szőnyeget csavaroztunk fel a falra.
A mostani ágyunk a régi nappalinkból örökölt kinyitható ikeas kanapé (na nem az ektorp), mivel már ott is nappaliban aludtunk, hogy Nimród elférjen a kis szobában. Jó csúnyácska és rettentő kényelmetlen, de amint lesz pénzünk ágy-tunningra, akkor rögtön egy NORMÁLIS matracot veszünk.
Addig viszont kell valami a fejünkhöz, meg hát nemsokára felkerül a drága tapétánk (remélem), és nem akarom kikoptatni....
Mindezzel együtt egy fejvég díszíti is a szobát...

És miből lett a fejvégünk? A projekt oda-vissza történet, ugyanis a könyvespolcainkon voltak ajtók, és itt már sehova sem kell ajtó a polcra, maradt 4 feleslegesen. Csinos a formája, jó a színe. Végtelenül egyszerű. Fentebb említett okoknál fogva nem tudunk most kész ágykeretet venni, hogy legyen fejvég.
A szokásos módon én tálaltam az ötletemet, férj pedig megvalósította. Most még semmi látványos nincs benne, de képzeljétek mögé a gyönyörű tapétánkat! Éjjeli szekrényünk is van már, csak még nem mutathatom meg ;)


Összecsavarozva együtt:

 
A rögzítési technika pedig, hogy a falba/ra csavart rakott, és a zsanérok helyén van ez az akasztó amit csak ráakasztott a csavarokra:


és így néz ki most:


Aztán próbálkoztam egy kis díszítéssel is a gyönyörű, turiból szerzett párnával... Nem tudom hogy jobb, így:


 vagy így?! vagy sehogy?! :D

olyan szép....


10 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon jól fog kinézni azzal a tapétával! ;)

    VálaszTörlés
  2. A tapétával tényleg jól fog mutatni, de most valahogy minden nagyon fehér (köztük a párna is, pedig az is gyönyörű). Lehet, hogy tényleg nem is kell oda párna, vagy pedig majd a tapétával harmonizáló színben. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy majd valami nagyon jót ki fogsz találni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is minden fehér, hanem a fal még csak glettelve van :D, ott futnak a kezeletlen rézcsövek, de a mellettünk lévő babaszoba még ennél is rosszabb. Ott semmit sem csináltunk, még ajtó sincs fent, és tele van még szerszámmal stb :)
      Lelki szemeim előtt viszont ott a tapétás és festett fal :D

      Jaj a párna olyan gyönyörű, v-a-l-a-h-o-v-a muszáj raknom :D
      A tapétában egyébként van türkiz, így pl a mennyezeti lámpabúrában/hoz és a kis lámpákhoz is találtam ki majd egy kis türkizt. Ehhez jön a csupa fehér és némi ezüst. Na de ezt is majd mutizom :D

      Mindenesetre nagyon köszi előre a bizalmat :D

      Törlés
    2. Jaj és ha jól látom a kis képed annak a filmnek egyik főszereplője <3

      Törlés
    3. Mi is sokáig glettelt falak között aludtunk. Annyira szörnyű tapéta volt a hálóban amikor megvettük a lakást, hogy azt elmondani sem bírom. Szóval rá egy hétre letéptem, aztán pár hónappal később gletteltem, és kb. 1év múlva lett kifestve. Nem kell semmit elkapkodni :))
      A babaszobát ha fejben már összeraktad, akkor az életben is biztos hamarosan elkészül.
      Elképzeltem a hálótokat a leírtak alapján, biztos szuper lesz.
      A másik üzenetednek a fele lemaradt a "filmnek egyik főszereplője" után <3 szerepel. Ő a kedvenc irodalmi figurám, a könyveket már ezerszer kiolvastam, a filmet is kb. annyiszor láttam. Néha vörösre is színezem a hajam :))

      Törlés
    4. Kész van, nem is lesz semmi extra mert egyrészt ugye a hálószobák csak alvásra vannak és egy baba esetében ez hatványozottan igaz, ezért pl csak pasztell színek, minimális fali dekorral, mert azért kell lennie valaminek :)
      A nagy munka abban van, hogy a falat teljesen le kell glettelni majd festeni és kitaláltam egy stencil mintát, de hogy hogy és ki fogja megcsinálni? :D
      a kapcsolót átszerelni másik falra, az ajtó berakás és a beépített szekrény. Ezen kívül lesz a kiságy, éjjeli szekrény és a kedvenc fotelem szoptatásra. na meg szőnyeg :D
      A függönyt pl Nimród választotta ki, hogy állatos legyen, majd később választ magának tesó saját mintákat, így meg a Nagytesó is örül, hogy besegíthet ;)

      Törlés
    5. Én is hetek óta azon gondolkodom, hogy miként lehetne stencil mintát készíteni (én textilre szeretnék festeni). Aztán jött az ihlet, hogy vannak ezek a kapcsos műanyag irattartók, amiknek a hátulja kissé keményebb, de még vágható műanyag. Még nem próbáltam ki, de hátha neked is működne a falon. ;)
      Kíváncsian várom a képeket!
      Ui.: Ez a pöttyös szék (mai posztodra utalva) is nagyon csinoska lett, akárcsak az előbbi.

      Törlés
    6. Jaaa nem úgy, hogy miből, hanem hogy hogy kerül fel a falra :D mert én tudnám csinálni, amíg max a fellépős székre kell felállni, de létrára már nem másznék :)
      nekünk van sima átlátszó műanyag "izénk", amit lamináláshoz, vagy a dosszié fűzéshez lehet előlapként használni :)

      Törlés
    7. Jaa már értem! Emberhiány van, és nem stencil :D.
      Neked már tényleg nem tanácsos létrára mászni, no meg nyújtózkodni sem. Egyszer biztos felkerül a falra, ha másképp nem, hát a gyerkőc festi fel :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni