2012. november 28., szerda

Jég, amely nem olvad el...

Mi mást is nézhetne egy férj reggel, mint a "Hogyan legyünk jó nők" című műsort kora reggel :D Szerencsére én is arra jártam (nappaliban) mikor épp ezt a jeges dekorációt láthattuk a Mokkában, mert nagyon mutatós. Nem volt kérdés, hogy én is kipróbálom, mivel számtalanszor találkoztam már ennek az igazi jeges variációjával, amely nagyon tetszik, de csak kint lehet megcsinálni... ha mínuszok röpködnek...(pl itt, itt és itt.) Biztos van, akinek a férje nem néz ilyen műsorokat a tv-ben, tehát megmutatom :D

Ami tehát kell hozzá: egy tetszőleges méretű és formájú üveg (szerintem sima falún mutat jól igazán), celofán, víz és bogyók. Lehet ez a termés, mint amit én használtam, lehet kökény, csipkebogyó, madárbirs, vagy mindez együtt.


Az eredeti ötletben (tv-ben) nem volt más benne, de én beleraktam az üveg közepébe a gyertyát. Gondolom, sokan kitaláljátok majd miért, ezt is meg fogom mutatni egy másik bejegyzésben ;)
Első lépésként szórtam néhány bogyeszt az üveg aljára itt-ott. Ezután néhány celofán kockát összegyűrtem és elhelyeztem az üveg aljára.



Ez így ment sorban: egy kis celofán, néhány bogyó elvétve, megint celofán. A celofánt az üvegbe téve lehet igazgatni, hogy legyen egy kis öblöcske ahova a bogyók beugurlnak, ill. hogy ne legyen túl összenyomva.


Ha úgy gondoljuk, hogy elég a celofán és a bogyó, akkor ráöntünk jó sok vizet. Arra kell figyelni vagyis számítani, hogy a víz hatására összeugrik a celofános-bogyós balhé, így a víz ráöntése után még lehet raki egy kis celofánt és bogyót. 


Nincs más teendőnk, mint gyönyörködni az alkotásunkban ;)


Jég kint, jég bent, rögtön kedvem támadt egy "jeges" témájú buli megrendezésének :) Majd nyáron, hűsítőnek :P


7 megjegyzés:

  1. Nem kell rajta időnként cserélni a vizet, hogy ne rohadjon be? Ha igen, akkor mennyi időnként?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó felvetés, mert én eddig csak azon agyaltam, vajon a bogyók meddig maradnak frissek, avagy pont a víz tesz nekik jót? A vízre magára nem is gondoltam.
      Az enyém most 3. napja van együtt, és eddig még frissnek találom. De lehet, hogy tényleg kellene cserélni a vizet és/vagy beleszórni olyan tartósítót, amit a vágott virágok mellé adnak...

      Törlés
  2. jajj, ez is annyira jó ötlet:)méeg nem tudom, h mi legyen az én üvegemmel:)

    VálaszTörlés
  3. De menő!!! most már végképp be kell szereznem egy szép üvegedényt.

    VálaszTörlés
  4. Ezt én is kifogom próbálni! Nagyon jó ötlet.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni