2012. november 12., hétfő

Pulcsi (téli) párna

Az előző kötött holmis bejegyzésben említettem, hogy amellett, hogy mennyire felkapott lett a kötött "cucc" a lakberendezésben (puff, párna, váza, stb), tényleg milyen jó is ilyenekkel körül venni magunkat, mikor kint röpködnek a mínuszok.
Azt is mondtam, hogy aki nem tud kötni, vagy annyira kezdő még mint én, és nem akar évekig várni egy-egy kötött dologra (és nincs aki megkösse neki), tudok egy alternatívát.

Bár azt hiszem ezzel a pulcsi párnámmal sem én találtam fel a spanyol viaszt, de nem is ez a lényeg :D
Vágyódtam én is egy pulcsi párna iránt, és volt is itthon egy pulcsi, ami a varrós szekrényben várta új életét.
Íme:


Komolyan állíthatom, hogy ez a párna csak pár "nyissz" és "öltés" volt, szóval csak az ne álljon neki, aki nagyon lusta :D mert egy laza du. alatt megvan. 
Szóval amint a következő kép is mutatja, rém egyszerű volt a dolog, beleraktam a párnát a pulcsiba és így találtam ki, hogy hol legyen a két vége. Az ujjait lenyissz és bevarrtam alul, másik oldalon pedig átlátszó pici patentokat kapott. A gombok nem eredeti kiegészítők én varrtam rá dísznek. Szerettem volna fa vagy bőr (barna) gombokat, de férjem nem talált több rövidáru boltban is járva, végül ezekkel tért haza.
Még annyit fűznék hozzá, hogy először a pulcsi nyakrészét akartam a bebújtatós résznek, de valahogy sehogy sem sikerült szépre megcsinálni. Akkor jött az ötlet, hogy miért is nem fordítom fejjel lefelé (vagy felfelé) a pulcsit, nem kell mindig az eredetihez ragaszkodni :D Hát, igazam lett.



Finom puha, jó kis téli párnánk lett! Úgy csinálnék még sokat, sokat, sokat, de kéne még hozzá kötött pulcsi...


2 megjegyzés:

  1. Szia.Csináltam én is tavaly ilyenkor párom megunt kötött pulicsaból,nagyon jók lettek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van kedved, küldd el emailemre, szívesen megnézném :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni