2012. január 4., szerda

Indul az előszoba projekt!

Minap azt mondtam a férjemnek, hogy feláldozom a félig kész konyhát/fürdőt/stb a következő hónapig, csak csináljuk meg az előszobát, teljesen készre! Ugyanis önző módon magamnak akarom azt az élményt nyújtani, hogy megérkezem, és ahhh.... nagyon elegem van a félig kész cipősszekrényből és hogy látszik még a régi bejárati ajtó nyoma, méghozzá BELTÉREN stb stb...
Annyira nincs sok dolog, rengeteg a munka, de hát meg kell csinálni, úgyhogy ha ezt megírtam, megyek is festeni. Főleg, hogy vasárnap lesz itt nálunk a nagy szülinapi buli és azt hiszem ha belépnek hozzánk, az ámulattól (én meg szerény vagyok :P) nem veszik észre a ház további hiányosságait :D
Szóval az előszoba egy félig beüvegezett veranda utódja, tehát szemben állunk a régi bejárati ajtóval a lépcső alján, jobbra nézve a ház falát látjuk az óraszekrénnyel, balra egy üveg falat, ami alul negyed és felül negyed részben ilyen régi sárga üveg, középen végig átlászó üveg egy két szárnya nyitható ablakocskával (a lényegét nem értettem régi pozíciójában....). Mindez ferde tetővel ami szintén sárga üveg-mondtam volna ezt nektek hangosan szeptember végéig.
De jött apósom és férjecskémmel egy pár hétvége alatt beburkolták. Az üveg mindkét oldalára raktak szigetelést oldalt és felül is, az oldala mindkét részről végül lambéria burkolatot kapott, a mennyezet belülről szintén, kívülről bitument. A lépcső felső végén építettek egy bitang erős szerkezetet, szintén szigeteléssel és kutyafülével és belül gipszkartonnal és berakták az új bejárati ajtót, a sárgát. Egy fél ablakocskát meghagytunk. A padlóra pedig azt a fehér csempét rakták, ami a fürdőben is van. Bazi nagy alakú, fehér kő.
Szín: fehér és csontszín, de egy db piros valaminek kell lennie bent. Egy amire rászegezzük a tekintetünket. Úgy döntöttem, a lambéria fehér pácot kap, nem lazúrt, mert láttam egy ilyen képet és ahhhh <3 (ez egy szívecske). Teret adok végtelen rajongásomnak a fa falburkolat iránt, mert gondolkodtam egy kis tapétán is, de ez csak akkor lett volna jó, ha maradunk az eredeti koncepciónknál, ami az új nyílásokat stb érintette volna. Így nem kell glettelni és vakolni sem a falat, ami ugye a régi kültéri homlokzat egy része2x2m helyiségről van szó, ahova megérkezünk , lerakjuk a kabátot, cipőt (itt lakók szigorúan rögtön be a szekrénybe a helyére...), kulcsot, táskát stb, s mindezt úgy, hogy nem kell rajtuk bukdácsolni, ha kitévedünk valamiért... A ferde tető is eléggé lenyomja a belmagassági érzést, ezért muszáj egy tök fehér enteriört alkotni, amire még rásegít az ablak is (és tavasszal ez az ajtó megy a kisházra, ide meg veszünk újat, amin már ablak is lesz. És fa ajtó lesz. De a színe ugyanilyen szép sárga lesz :D)
Na és akkor ott lesz/van egy újabb ikea hack alkotásunk, már ami a cipős szekrényünket illeti :) Garantált meglepetés :D
És akkor jön a dizájn része, most pedig nézzétek meg inspirációs képeimet, mikből merítettünk ihletet:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni