2012. január 9., hétfő

Éljenek a 3 évesek!

Megtörtént. Nagy robajjal-zsivajjal-nevetéssel, és rengeteg trutyival a végén. De hát megérte elnézve szülinapos Nimródunk arcát, aki nagyon de nagyon jól érezte magát és még emlegeti a tegnapi napot!
Az az igazság, nem sok időnk volt az előkészületekre, és nagyon elfáradtunk másnapra. A buli témája idén Barbapapa vagyis a Barbacsalád volt, ennek "fényében" készült a torta, a dekoráció stb. Miért ez? Most ez valamiért kiemelt figyelmet kap Nimródtól (mármint a mese) és úgy gondoltam ezt meg is tudjuk valósítani egy hét alatt.
Mivel pont vasárnapra esett január 8-a, így stílusosan aznap meg tudtuk ünnepelni az ünnepeltet egy babazsúr keretében. De a napot mégiscsak azzal kezdtük, hogy az álmos bébit kicsalogattuk az ágyból, és egy mini-torta (reggeli tejszelet vagy kinder pingui ami nélkül nincs napkezdés-ez az elem :P) keretében anya és apa pusziözön után átadtuk az ajándékot. Ő pedig a piros cumija mögül, két csipa között kukucsolva kezében Hápival nagyon  meg volt lepve. 


Először is a meghívók. Amint mondtam, a szokásos szám az elején, ezt most N csinálta krumplinyomdával és köré nyomdafilccel rajzolgatott mintákat.

a rózsaszín "izé" a borítékon a Barbapapa :P

Aztán ott voltak az üdítők. Szám szerint 7 Barbagyerek van, és pont 7 gyerkőcöt hívtunk meg a buliba, így mindenki kapott egy db szívószálas üdítőt ,amelyen valamelyik Barbagyerek volt. A felnőttek (na meg persze a gyerekek is mert még megszomjaztak) a többi barbás üdítőből ihattak (háttérben látszik).



mindezt a "3as" poharakból..


Aztán voltak mini falatok: padlizsán krémes ubival, tojáskrémes jégcsapretekkel, és sajtos-sonkás. Volt almás-fahéjas muffin rajta vajas fehércsokis öntettel és egy tálkában nyers alma és mandarin. Csinálta, kis táblácskákat, hogy amik a falatokat díszítették N betűk, hogy senki se felejtse el, itt Nimródot ünnepeljük :) és Barbacsalád fotós....




Ez pedig a félresikerült műzliszeletem "maradéka", mert kevés lisztet raktam bele ... gondoltam, hátha valaki enne belőle, hiszen a diákcsemege van mézzel és vajjal összekeverve... hát senki nem tette :D:D:D


Na és a torta. Egy hatalmas 3-as, ami persze Barbapapa, és rajta van marcipánnal, hogy NIMI, bár utááááááljuk amikor így becézik, meg egyáltalán nem kell becézni a keresztnevét-na de másképp nem fért ki a neve :D. Belül mascarponés-erdeigyümölcsös krém van, és sima piskóta tészta. Kívül pedig 60%-os csokit olvasztottam fel egy kis vajjal. Elfogyott az összes...



Persze az egyéb dekorációról is ejtek némi szót képet: a 3-as számfüzér meg a lufik, amelyek mindig vannak, ugye... (a számok az évek múlásával nőnek!)



Csak mellékesen megjegyezném, hogy sosem találnátok ki, miből van az asztalterítő :D a Régi zuhanyfüggönyünk az, amelyet átalakítottam abrosszá, mivel nem teljesen műanyag, hanem az a textiles vízlepergető, de szuper a mintája! Tökkkéletes az ilyen alkalmakra :)


Szülinapi pólót is kapott Nimród, csak erre az alkalomra (a legolcsóbb egyszínű póló és némi textilfesték a titok nyitja!)


Nagyon köszönöm Szilvinek és Edinának a segítséget!

Jó buli volt, jól kifáradtunk!Köszönjük mindenkinek!

a romok :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni