2012. március 14., szerda

Lulu, a tavaszi tündér

Tavaly készült ez a kis cukiság, de gondoltam hátha másnak is tetszik és megcsinálja gyerkőccel. Vagy saját örömére :D Idén már a bölcsinknek adtam, ahol nagyon örültek neki.
Lulut egy fotó "képében" találtam meg valahol (már nem is tudom hol, de ezer éve volt), valaki lefotózhatott egy kreatív újságból, ám leírás nem volt hozzá. Fogtam a fotót, kinyomtattam A/4-esben és csináltam belőle magamnak szabásmintát. Ezt most csatolom nektek, hogy csak ki kelljen nyomtatni.
A szabásminta alapján én dekorgumival dolgoztam, kell még némi filc (lehetőleg puffadós vagy 3D-s), és kevéske zsinór a lábnak. Ha valakinek van türelme lehet csikicsukizni az összerakással, én fogtam egy darab kartont, a legalsó elemtől kezdve kezdtem ragasztani és felépíteni mint valami tornyot, majd mikor kész lett körbe vágtam, hogy ne látszódjon a karton. Így ez nem térbeli Lulu lett, hanem olyan aminek a hátát takarni kell.

kép az internetről
szabásminta
Az elkészült darab
A Lulu nevet egyébként én adtam neki, hogy Nimród "akkor" könnyen ki tudja mondani.
Most már végképp itt a tavasz, ugye?! :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni