2012. március 30., péntek

Tv tartó asztal

Mikor mutattam az általunk készített tetőtől-talpig könyves szekrény rendszert mondtam, hogy a tv tartó asztalka és az íróasztalos rész csak átmeneti. Most a tv tartó asztalkát mutatom, és hogy mi is volt előtte:


No, hát elkészült. Igaz már januárt óta, de ma vettem rá magamat, hogy befejezzem és késznek mondható állapotba hozzam:

Hogy miből is készült? Hát nem másból, mint az IKEA fynd-ben talált, egy aspelund szekrény tetejéből -külön árulták a bútorlapoknál, természetesen nem mi szedtük szét-, amit 790 ft-ért vesztegettek. Méghozzá tudjátok mikor megvettük ezt? Azt hiszem tavaly ilyen tájban,  hogy {jóleszmajdvalamire} és tetszett a formája a szép kis díszlécével, hogy olcsó és jó kis darab. Érdemes volt, mert ide tökéletes.
A lábakat célirányosan egy asztalossal csináltattam (pontosabban ő ilyen faragott dolgokat csinál, mint lábak, korlátok stb), és persze lefestettem fehérre. (semmi csurgás meg hasonlók, tökéletes festés lett!)

Egy kis alakításon ő is átesett, hogy szépen besimuljon a kis helyére, és hogy a díszléceket kívülről tudjuk vezetni, a szekrény folytatásaként. Ezért lemértük és levágtuk azt a részét, ahol a szekrény "vastagsága" van. Ugyanezt tettük az L díszléccel a polc szélén, hogy folytonos legyen. Alul és felül is.


itt látszik a műtét

alul is megy tovább a díszléc szépen

Persze sokkal csinosabb lenne egy falra szerelt lapos tv-vel-ami késik nem múlik-de kis lépésben haladunk és mindennek örülünk :) Pont ezért nem szenvedtünk szekrényes megoldással, mert ha a tv a falon van, a lejátszó stb lehet az asztalon magában. Férjem szerint Nimród játékainak kell hely (nem is tudom ki szeretné jobban ő vagy a gyerek? :P). Igazából a felette lévő polcra fog majd felkerülni (most nem elég hosszú a kábel, de ha a tv is feljebb kerül, már elég) és akkor nem lesz ilyen zsufi érzete.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni