2011. december 22., csütörtök

Tetőtől talpig könyv vagyok

...mondja a könyvespolcunk. Ugyanis szó szerint, a padlótól a talpig egy falnyi helyen csináltunk egy kis könyvtárat, mert van könyvünk dögivel. És bár ma kiderült, még így sem elég, csak néhány polcot rakunk "ide és oda" és akkor elég. Az albumokon, építészeti könyveken (mert egy építész ugye milyen könyveket kapna állandóan ajándékba ismerősöktől, cégtől stb, mint valami építészetes könyvet) és a nyelvkönyveimen kívül (mert nekem meg az a szenvedélyem) minden más regény, verses stb, viszont ezeket én már többször is olvastam! Olyan könyvünk nincs már nagyon, ami csak úgy volt, mert örököltünk-akármi, és sosem nyitnánk ki.
Na de hogy visszatérjünk a poszt címére, egyrész mini nappalink miatt és hogy ne legyen minden fal bepolcozva de csak 2 méterig (és ha már 3.10-es belmagasság van, használjuk ki) plusz mert még a koncepciónk is megváltozott az utolsó pillanatban az előszobából való továbbhaladást illetően (tehát nem folyosóra lehet bemenni, hanem előszobából nappaliba és onnan a konyha, folyosó (innen az intim szférába külön járat) lehet menni, ezért némileg átjáró hely is lett, tehát dupla érv amellett, hogy ne legyen minden "falon" könyvespolc.
Egyébként az alapötlet az IKEA hackers oldaláról van, ahol más lelkes IKEA fanok már számtalan formában készítettek fillérekből (vagy épp milyen a legolcsóbb pénznemük) beépített könyvespolcot.
A miénk attól egyedi, hogy a miénk :D és másképp oldottuk meg, mint amit eddig olvastam. A legegyszerűbben!
(polc beépítéses kalandokról és egyáltalán sk beépített szekrényekről még olvashattok majd nálam dögivel, mivel fel-kell-használni valahogy a hozott bútorainkat. Testreszabás).

Innen indultunk:
Tehát volt nekünk 2db 80cm-es és 2db 40cm-es Billy könyvespolcunk a 2méter magasból, és összesen 3db 80cm-es az 1m magasból. Ebből kettőnek még ajtaja is volt, összesen 4db így. Ide a nappaliba ebből egy 80cm széles 2m magas kivételével (ez az előszobába ment újrahasznosításra, de erről majd később) mind felhasználtuk.
Így nézett ki a folyamat közben.Vettünk még 1m magas elemeket amelyre kellett, és az egészet egymáshoz és a falhoz erősítettük. A fűtés cső helyét természetesen ki kellett vágni hátul, és egy iciripicirit ( kb 1 cm-t) le kellett az aljukból is vágni, de így pont befért a plafonig.


Mitől lesz/lett ez mégis beépített könyvespolc és kerek egész. Hát pl attól, hogy a holker díszlécet (polisztirol) ami a holkerben megy egyébként, a könyvespolcnál végig vezettük elől. Én voltam a "hős" aki próbálta nulla tapasztalatt megcsinálni. A többediknél egyre jobb lesz :)


Az ablak mellett közvetlenül nem lehetett teljesen a falra "tolni", mert lent (ami a képen nem látszik) pont van egy konnektor. Ott jön le a két fűtés cső is, ami miatt szintén nem, de megoldottuk. A FYND-ben mindig vannak maradék bútorlapok, és egy fehéret elhoztunk kemény 700 ft-t, amit az ügyes férjem szépen beszabott ide. Én kiszilikonoztam stb, így olyan mintha egyben lenne. A kis beugrás pedig játékosságot ad neki.


árcímkét elfelejtettem leszedni, uppsz.

Az illesztésekre (a két szekrény találkozásánál oldalt és felül is) díszléceket és sarokléceket ragasztottunk fel. Így nem látszik, hogy illesztett szekrényekről van szó, hanem 'olyan' mintha egyben lenne.



A tv tartó asztal marhára nem illik most a képbe, de ide is van elképzelés, sőt már anyag is van hozzá, de ezt már csak karácsony után fogjuk megcsinálni.


Az a roló (ami egyébként megegyezik a nappali ablakán lévővel) sincs csak úgy ott, ott lesz az "irodánk", eldugva.


Aztán majd idővel szépen lecserélgetjük egyforma és szebb irattartó papucsokra a mostanit (legfelső polcon van), illetve a könyvek is jobban lesznek rendszerezve. Most ez jó így.
Igazi munkamegosztás volt, férjem csinált mindennemű fizikai részt benne, én voltam az értelmi szerző, a holker felrakó és szilikonozó. És együtt voltunk nagyon büszkék a közös munkánkra :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni