2011. december 12., hétfő

Egy IKEA túra után, 2011 december

Nem teljesen arról van szó, hogy én most neki állok dicsekedni, hogy bibibííí IKEA-ban vásároltam és fájdítom egyesek szívet, hanem némi öröm megosztásról lesz szó.
Azt viszont le kell szögezzem, karácsony előtti egy hónapban nem jó ötlet költözködni és ennek okán arra "kényszerülni", hogy bútort kell venni az IKEÁ-ban. Olyan de olyan tömegnyomor van/volt, hogy akinek kötélből vannak az idegei és ugorjon be előtte valamelyik barkácsüzletbe plusz kötélért, mert....és semmiképp se vigyetek 10 évnél alatti gyerekeket magatokkal, mert ő sem fogja bírni. Na persze a költözködés témához hozzáfűzném, hogy az ilyen karácsonyi fan mint én, is kicsit elveszít lelkesedéséből, hogy a karácsonyi díszek helyett bútort kell festenie, vagy szerelnie.

Milyen örömöt akarok veletek megosztani?
Miután/előtt otthagytunk 100ezreket a konyhára és még így sem vettük meg a konyhaszekrény ajtókat pont az előbb említett összeg miatt, a pénztárnál közölték, hogy minden 10ezer ft fölött jár 1000 ft vissza utalványba, így az ajándék cirka 25ezres ajándék kártyánkkal megvehetjük azt amire vágytunk, mint szőnyeg és társai, de most nem tettük, mert vannak fontosabb kiadások.

De ennél nagyobb öröm volt az, hogy még Férj és Após szedte össze az önkiszolgáló részlegben a dobozokat, én mondtam, hogy körülnézek a FYND-nél, amit mi kidobott áruknak hívunk, pedig semmi köze sincs hozzá. Abban a kis sarokban maga az üzlet is többször felhívja a figyelmedet, hogy ezeknek csak annyi a bajuk, hoy picit karcos, vagy akármi vagy épp kiállított darab volt, amit mindenki összetapizott vagy megy ki a "divatból" kifutó termék, és vannak olyan rendesek, hogy olcsón a nép elé dobják, és nem felaprítják tűzifának. Nyáron meg tutaj lehetne belőle a Balatonon.
Neem, nem odaadják nekünk olcsóbban, és tudjátok mit találtam? Az egyik legdrágább konyha elemet, a híres 90x90-es sarokszekrényt, amit 15ezer helyett 9ezerért hoztunk el. Mi volt a baja? Semmi. A hátlapján volt egy kis lyukacska, de kit-érdekel-hát-nem-látszik!!! Rögtön spóroltunk 5 ezer forintot.

új helye a béta verziós konyhámban

Aztán most sem hagytuk "szó nélkül" azokat a bútorlap meg ajtólap maradékokat, hát röhögök, amikor látom a közel 10ezres ajtón a 700 és 1500 ft-s árcímkét. KITŰNŐ alapanyagok lettek erre-arra (erről majd később) és hát...

Na és a másik nagy öröm, hogy turiztam is, mert ott mindig van egy kosár(ka) tele maradék anyagokkal, meg huzattokkal.

És hát hoztam egy feltehetően kanapénak a kvázi háttámlájának használt párnájának huzatát, jó strapaíró, erős kanapé huzat anyag, darabja 1500 ft, és ki találja ki, mit fogok belőle csinálni? Nem kanapét, de majdnem. :)



Nagy terveim vannak vele, és a sötét szürke alap jó lesz, majd valami színnel feldobom!

A másik egy jópofa kék-fehér csíkos vászon anyag, ha jól emlékszem ez volt a szezonális nyári méterárú, ennek a tesókája most a piros, és fehér-piros csíkos 1290 ft/m méterárú nem? Szóval egy kb 2m hosszú, min 1.50 széles darabkáról van szó...


És mé egy vászon darabka (hatalmas kész párnahuzat), amelyet szintén vétek lett volna otthagyni, ennek is megvan a sorsa már :)


Ha eddig nem tettétek, nézzetek be a FYND-be, mi már nagyon sok bútorunkat vettük innen, amit kiválasztottunk és az utsó pillanatban vissza is raktunk, mert töredékéért megtaláltuk itt.
Ha eddig tettétek folytassátok jó szokásotokat megéri azt  a plusz 5-10 percet körül nézni.

Végezetül: a karácsonyi részleg nagy csalódás volt, vagy kifosztották már, vagy kifosztották már, de alig volt valami választék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni