2012. augusztus 16., csütörtök

Létra a fürdőbe(n)

No nem azért, mert olyan nagy a belmagasság (bár 3 méterestől nekem még furcsa), hanem mert...
A létra mint kiegészítő/bútor/dekorációs elem igen nagy divat lett a lakberendezésben. Valahol csak úgy, valahol konkrét funkcióval és a külföldi lakberendezési kiegészítőket áruló magazinok tele vannak velük.
Nekem nagyon tetszik, de úgy még jobban ha tényleg jól ki is lehet használni, ergo praktikusak.

Megmondom nektek őszintén, nem volt tervünkben ez mindig a fürdőszobában. Amikor a radiátorokat vettük, néztünk törülközőszárítós fajtát is a készletbe. Az ára egy magában majdnem annyi lett volna, mint az összes többi együtt véve. Nem hullattunk krokodil könnyeket, mert nem egy szép darab, és utólag is de örülök, hogy így alakult.

Aztán jött ez a létrás ötlet-illetve inspirálódtunk a képekből-és férjem meg is vette hozzá a fa alapanyagot. Ennek is már jóóóóó fél éve, sőt már lassan több is :D Pedig az előállítása ennek sem igényelt annyi időt, mint amennyi energiát gyűjt az ember a belekezdéshez...

A hozzávalók pedig egy hosszú széles léc, amit kettévágott a ház Barkácsa, ez lett a láb. A törülköző tartó része hengeres fa. Ezeknek lyukat fúrt a lécekbe, úgy, hogy szorosan tartson. Kellett még merevítő, hogy ne inogjon, ez két vékony fa és középen egy menetes szár.
A tetejét gérbe vágtuk, hogy x fokban tudjuk a falhoz illeszteni, és ugyanitt egy-egy beakasztós megoldással marad a helyén. (lsd képek)

Éppen készül:


Az eredmény:



Miért nem vettünk inkább? Mert elnézve egy-két létra képét, annyira "nevetségesen" egyszerű a szerkezete, hogy ezért kár kiadni annyi sok pénzt, ha van helye máshol is (a pénznek). A pontot az i-re az tette fel, amely tényleg csak két függőleges léc volt ráragasztva (vagy szögelve) vízszintes lécekkel. Bár kedvem lett volna ennek ellenére inkább megvenni :D de a türiszárító már nagyon kellett és a megvételre még ki tudja mennyit kellett volna várni.


Használat közben:

Mitől praktikus IS? Egy kis alapterületű helyiségben az egyik legjobb mód (ha van rá mód, természetesen) a felfelé vagy függőleges terjeszkedés. Végig vettük, milyen törülköző szárítós lehetőségeink vannak:
Van ugye a radiátoros, de az kilőve. Lehetne fregolink, de férjemet ettől kiveri a víz a fürdőbe (nekem sem tetszik, mosókonyhában lesz egy kicsike). Kapható az Ikeában ez a fajta, de ez megint sok helyet elfoglalna (rögtön kettő kellene). Lehetne még sima kampó vagy akasztó az ajtón vagy a radiátor felett a falon, de azzal nekem az a bajom, hogy csak úgy lóg, nem úgy szépen kiterítve.

Így szerintünk ez nagyon jó megoldás: gyorsan megszárad a radiátor előtt és az akasztós megoldásnak köszönhetően pikk-pakk le lehet akasztani, ha mondjuk télen befűtünk a gyerekek fürdése előtt (mert a belmagasság miatt, ugye).


Mindezek felett és mellett tényleg dekoratív :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni