2012. augusztus 3., péntek

Zárd ki a hőséget!

Mire ezt a módszert kitaláltam, már egy hete tombolt júniusban (vagy júliusban?) a napi 40 fokos hőség, amitől mindenki a haját tépte. Hiába a besötétítés és az éjszakai huzatok, a hőmérséklet kb 32 fokig felment, ami kellemesebb volt elvileg, mint a kinti 40, de csak elvileg :D csak a medencében lehetett elviselni.
Most viszont megint 40 fokokat mondanak 5 napon keresztül, újra aktuális.

Nincs redőnyünk, nem is lesz. Zsalugáterünk még nincs, és így igazi sötétítő függönyünk sem. Hiába a roló és a virágos függöny, a nappali a legmelegebb órákban kapta a kiadós napsütés-adagot, méghozzá hatalmas üvegfelületen keresztül.

Akkor jött az ötletem, hogy felragasztom az üvegre belülre azt a hővisszaverő fóliát, amit a radiátorok mögé vettünk (szintén hővisszaverésre, de ott, hogy a fal ne nyeljen el meleget és kevesebbet kelljen fűteni).
Kívülről kit érdekel hogy néz ki, belülről meg elhúztuk a függönyöket, így nem rontott sokat az összképen.

A sikerről már beszámolhatok, hiszen a nagy melegek után jócskán jött lehűlés, jó 25 fokra sikerült lehűteni a házat, ami azóta sem ment fel 29-nél többre ( az is csak akkor mikor főzünk, mert közel a termosztát a gáztűzhelyhez.)

 
tapetahaz.hu
Felragasztva belülről:


Roló, függöny eltakarja:


Kívülről:


Ez a bejegyzés nem a szép képekről szól, de remélem valakinek nagyon hasznos lesz :)
( fűtésszezonban pedig megy vissza a radiátor mögé)

1 megjegyzés:

  1. Tök jó ötlet :D
    Amúgy szabadalmaztatni kéne, egy kurblival télire leengedni a fűtőtest mögé, nyáron meg felhúzni az ablakra :D
    Anyunál fa redőnyök vannak. Hihetetlen jól kizárják a meleget, itt Pesten meg pusztulok meg a hőségtől, semmim sincs sajna az ablakon. Marad a kétóránkénti zuhanyzás. Már ha itthon vagyok.Ha meg dolgozom vizes szivacsos törölgetés.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni