2012. szeptember 22., szombat

Szépül a bejárat(i ajtónk) is!

Bejárati ajtót külön nem nagyon mutattam, mert a télivel együtt azt is meglátta mindenki, milyen lett az a bizonyos merész ajtó, amiről ábrándoztam.
Nyáron újra átfestettem, kicsit haloványabb sárga lett, de maradt sárga.

És hogy mitől szépül? Bár a fal maga-illetve annak festése jócskán nem mondható késznek-kívül jövő tavasztól szépítjük a házat rendesen-az ajtó köré raktunk díszlécet, egyszer le is festettük. Kívülre fagyálló akrill kell (az nincs itthon), így abban maradtunk, hogy a többivel együtt majd azt is szépen megcsináljuk.

Viszont lefestettük a lépcsőt. A férjem lefestette, én pedig stencileztem rá. Szerintünk nagyon feldobta!


Sokáig keresgéltem a megfelelő stencil mintát, hogy majd kinyomtatom és pikk-pakk felfestem. Nem találtam meg az igazit, főleg azt nem, ami nem tartana órákig kivágni, mert olyan részletgazdag vagy picike a mintája. Elmentek a napok azzal is, hogy rajzolgattam, próbálgattam mintákat. Aztán egy szép délutánon, mikor a fejfájástól fetrengtem az ágyon hiába (mert nem múlt el), egyszer csak eszembe jutott ez a minta, felpattantam, lerajzoltam, és ha már így történt el is kezdtem a készülődést a megvalósításra. (fejfájás a végére elmúlt...munkaterápia :D)


Most sem bíztam a véletlenre a dolgokat, ceruzával, minden-egyes-lépcsőfokra felvázoltam, hogy egyforma méretű legyen, meg nagyjából egyforma legyen, mivel szabadkézzel csináltam később a festést is.


Ilyen pedig a díszléc, amelyet majd még megszépítünk:


De még így, félkész állapotban is sokkal szebb, mint mikor előtte volt :)


A betonfestés és stencilezés "hogyanjáról" saját tapasztalat alapján ebben a bejegyzésben írtam, mindenképpen olvassa el, aki kedvet kapott a betondíszítésre :)


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni