2012. március 28., szerda

Az év első kertészkedése

Ha volt év utolsó nagy kertészkedése, kell ellenie az év első nagy kertészkedésének is. Megtörtént. Egy hosszú és egy rövid hétvégénkbe került, és bár nagyon nagyon élveztem, örülök, hogy az első lépést kipipálhatjuk.
Hogy mit csináltunk? Khmm én többnyire Nimródot terelgettem vagy foglaltam le, hogy a fiúk tudjanak dolgozni, kapirgáltam, sepergéltem. A srácok pedig felszedtek minden szemetet az udvarból, elhordták a téglákat (amelyeket a bontásból megtartottunk és már meg is van új funkciójuk), nyisszantottak és ástak és ástak és ástak, csináltunk raklapból komposzt ládát, felásta férjem tök egyedül az egész kertet (szegénynek két hatalmas vízhólyag gyógyulgat azóta is a tenyerén) és elszórtuk a fűmagot. Utóbbi volt a  nagy nagy projekt, amire készültünk és örömmel mondhatom, sikerült azon a napon, amikorra terveztük. Semmi csúszás. Ritka alkalmak egyike :D.




a raklap komposzt

Ha minden úgy megy, ahogy annak mennie kell, tényleg esős lesz az április (vagy veszünk szivattyút a kúthoz) és a fű is úgy akarja, április végére 8-10 cm magas fűnek kell lennie. Nincsenek illúzióim, biztos nem lesz rögtön sűrű és hasonlók, de ezen már könnyen lehet segíteni. Addig elkezdjük a konyhakertet előkészíteni, hogy májusban a palánták és magocskák költözhessenek új lakóhelyükre. Ja és kicsit dolgozunk a házban is.

Milyen jó is lesz végig nézni ezeket a képeket a zöld gyepes kertünkből :)


2 megjegyzés:

  1. Egy baj van, hogy nincs eső, mi ősszel vetettünk és tök jól kijött, most kigereblyéztem, aztán férj levágta és újra vetettünk, ahol nem jött ki! Most csak locsolni kell..... Nem tudom mikor lesz eső, az elültetett virágokat is folyamatosan locsolni kell...

    VálaszTörlés
  2. Előrejelzés szerint holnaptól és az április egész esősnek mutatkozik. 2 naponta min egy zápor. Ha már egy hetet esne, de folyamatosan, akkor nyert ügyünk van. Egyébként meg április szokott lenni a szeszélyes-esős évszak, én ebben reménykedem :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni