2012. augusztus 7., kedd

Égig érő paszuly helyett bokorbab

Ültettünk egy sor bokorbabot, jó sok termett és folyamatosan. Az első adagból rögtön ebéd lett, a többi ment a fagyasztóba.

Van nekem egy spanyol kis szakácskönyvem, amelyben autentikus spanyol receptek vannak előétel, főétel, köret és édesség kategóriában. Egyik nap elővettem, hogy kéne belőle valamit csinálni, ezzel egy időben szüreteltük az első adag babot, így született ez a könnyű kis ebéd.
Eredetileg ez csak köret, de egy kis csavarral és a magam hozzáadásával (konkrétan hússal :D) lett belőle gyors egytálétel.

8 főre:
-2 kiskanál olíva olaj
-50g fenyőmag ( e helyett én hántolt napraforgómagot használtam)
-1/2-1 kiskanál pirospaprika
-450g ceruzabab
- 1 kis fej hagyma
-1 gerezd fokhagyma
-só, bors
-1/2 citrom leve

és amit én hozzátettem:
-csirkemell.
-paradicsom


A babot felrakom főni egy jó 20 percre. Eközben a csirkemellet felkockázom és az olajjal, hagymával, fokhagymával és piros paprikával, sózom, borsozom, megpuhítom. Olyasmi lesz mint egy pörkölt alap, majd mikor elfő a leve, és elkezd pirulni, hozzáadom a paradicsom kockákat.
Ha kész van a bab, leszűröm és hozzáadom a húsos-paradicsomos egyveleghez. Együtt pirítom még egy picikét.
A magot egy picit meg kell pirítani olajon, tálaláskor szórjuk a tetejére, a citrom levét szintén fogyasztás előtt öntjük rá.

Jó étvágyat! :)

7 megjegyzés:

  1. hm, nagyon jól hangzik (azaz látszik:), ki fogom próbálni! Régi olvasód vagyok - betonfesték ügyben "konzultáltunk" anno -, így most, hogy én is blogot indítottam, szeretnélek meginvitálni hozzám, várlak szeretettel!:)
    pitypalatty.blogspot.com
    Szép napot!
    Kati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kati!

      Megnéztem a blogodat, nagyon szuper!!! Nagyon szépeket csináltál, gratulálok :)

      Törlés
  2. Kedves Fanni! Nem tudom, hogy hogy állsz a blogos díjakhoz, de én szeretnék neked egyet továbbadni, mert hát szeretem az édes öko otthonodat :)
    A díj itt átvehető: http://kucorg.blogspot.hu/2012/08/kaptam-egy-dijat.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nagyon szépen köszönöm!
      Látom, jó sok feladat van vele, így most kicsit én is halasztom, ha nem baj, mert nagyon össze kell szedni magunkat a házban a baba érkezése miatt! :)
      De utána :)

      Törlés
    2. Hajrá! Egyébként szuper lett a lámpa és a dekoráció is! Hohooo, és látom, hogy a madárkás tapéta is alakul. Jó, hogy írtál a festékről, mert én is keresek valami jót, amit mindenre lehetne használni. Pontosabban egy merev műbőr táskát szeretnék lefesteni, de az arra való festékek őrült drágák. Egyébként vizes bázisú vagy higítós? Az utóbbit nem szeretem, mert kert nincs, a gyerkőcök mellett meg nem merem használni.

      Törlés
    3. Vízbázisúú (írtam is :P) és más az állaga a higítósnál, ezért szuper ;)
      Ok írok ám!

      Törlés
    4. Bocsi, azt nem vettem észre (nem mertem a megjegyzés írása közben a posztjaid között ugrálni. Ez az átka, ha egyszerre három bejegyzésedhez is egy helyen írok megjegyzést :).
      Én most Jubin Decort használtam. Az is nagyon jó, környezetbarát, de lassan elfogy. Úgyhogy most versenyre kelt a te festékeddel :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni