2012. augusztus 25., szombat

Táska gondok az előszobában

Először azzal kezdeném, ami a cipőtárolósból kimaradt, hogy egy kis (újabb) kudarcról is tegyek beszámolót. Eredetileg egy sima fehér roló volt a cipős szekrényünk ajtajaként, amire-gondoltam én-felvarrok néhány csipkét, hogy kicsit feldobja. Jóóóóóól megszenvedtem vele, mert a szélesség és hosszúság miatt kacifántosan tudtam felvarrni, méghozzá sokszor potyogott le a csipke is, mire végre ott maradt. Mikor kész lett, örömmel konstatáltam, hogy milyen aranyos. Akkor jött a fekete leves, amikor fel akartam húzni. Ugyanis nem lehetett....
Az ikejáék nem arra tervezték a rolót, hogy bármi plusz vastagságot rávarrjunk, ezért a közepe felé már olyan extra vastag lett, hogy nem fér fel a vázra. Félrecsúszott meg becsípődött és jó ronda lett. Na mindegy, a lényeg, hogy nem lehetett felhúzni :D Szóval nem varrjatok a rolókra semmit, max a legaljára dísznek. De azért megmutatom hogy nézett volna ki:


Vissza az eredeti témához: táskák tárolása. Arra nem tudok extra megoldást nyújtani, hogy egy 4nm-nyi előszobában még a kabátoknak és a táskáknak is legyen hely (már amit épp nem hordunk), mert képtelenség :D az nekünk is gardróbszekrényben van a folyosón.
Viszont azokat a táskákat el kell valahol helyezni, amiben épp a használatos cuccaink vannak: legalábbis annak, aki nem naponta cserél táskát az öltözékéhez :D Én naponta nem szoktam, akkor sem mikor dolgozni jártam, inkább évszakosan vagy pár naponta, férjem meg abszolút sehogy :D.
Mindig is problémát jelentett ez nekünk: hazaértünk, első dolgunk az volt -és az is most is-hogy levesszük a táskát. Minden egyebet, mint cipő és kabát csak utána. Na és hova raktuk? A földre, mert nem volt máshol hely (most a régi előszobánkról beszélek), vagy beléptünk a nappaliba és az ajtó mellett lévő tálalóra pakoltuk, aminek nagyon nem ott lett volna a helye.
Most már itt van a piros ülőkénk, de ha arra pakolnánk a táskát, nem lenne soha hely leülni (amiért eredetileg odaraktuk).


A cipőtárolós szekrényeket direkt nem építettük be végig azon a falon, mert szerettem volna még egy legalább fél embernyi tükröt. Szeretek belenézni a tükörbe, mielőtt kilépek az ajtón. Mivel ez csak valóban fél embernyi tükör, tehát nem ér le a földig, maradta alatta hely. A tükör szemtelenül olcsó volt (2ezer ft, ikeás, de már nem találom a választékukban...) és tökéletes volt a célra, csak a színe nem, ezért lefestettem fehérre.
Gondoltam egyet, hogy rakjunk oda egy polcot, amire szépen rakosgatjuk az éppen használatos táskáinkat. Alatta még van hely, mondjuk a vendégek cipői pont elférnek, és akkor szintén nem az útban vannak-pl ha bulit rendezünk, ez sem hátrány, mert sok ember cipőitől egy idő után nem lehet már ajtót sem kinyitni :D. Ha még több hely kell-mondjuk a gyerekek számának növekedésével a táskák száma is nő-alulra ilyen kampókat fogunk szerelni (legalábbis hasonlót, mert ennek a kinézete pont nem annyira tetszik), és akkor lógatva is lehet tárolni ezt-azt.


A polchoz pedig vettünk két db ilyen lábat , a keskeny polcunk pedig volt már régebbről.


Így pedig az ülőkénk is mindig szabad marad :) Egyébként a felhajthatós ülőrész alatt hatalmas tároló van, ott van az összes papucs:házistul, vendégestül. Meg a cipőápoló szerek is.







2 megjegyzés:

  1. Húúú, pedig milyen jól nézett ki a csipkékkel...!
    De nagyon szép az a piros pad, sárgulok is.

    A csipkés dolog adott egy ötletet - bár biztos beletelik jó pár hónapba, ha megcsinálom - sok horgolt csipke alátétet meg minekhívjákokat összevarrni függönynek. A múltkor találtam az itteni turiban almazöldet meg fakó pirosat is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piros padot örököltük a házzal és én is nagyon örültem neki, mert pont ilyenre vágytam :)

      Ha elkészül a csipkés függöny muti meg, én is láttam már ezt, de tényleg nagy meló és nagyon szép lesz az eredmény :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni