2012. szeptember 18., kedd

A retro dohányzóasztal

Amikor elkezdtem a Nappali című sorozatot, említettem, hogy bizony bizony nem vagyunk restek változtatni "ezen-azon" a házban, ha valami már nem tetszik, vagy rájövünk, hogy nem passzol. Persze mindezt csak úgy tehetjük meg, hogy meglévő alapanyagokból dolgozunk, megcsináljuk, vagy az épp használt dolgokat alakítjuk át (itt kevesebbet kell barkácsolni). Másképp vásárolni kéne, amihez ÉPP MOST van a legkevésbé pénzünk :D
De: a "jóleszmégvalamire" elv nem teljesen hülyeség, csak mértékkel. És legyen egy hely ezeket tárolni...

Mindemellett sokszor van az, hogy valamin már régóta rágódunk, szemezgetünk képeket, mondogatjuk, hogy tetszik, lehet hogy ilyen kéne, de jó lenne, csak a fent említett anyagiak miatt jegeljük a témát. És ilyenkor fordul elő, hogy az isteni szikra hatására kipattan egy ötlet a fejünkből (na jó bevallom én vagyok inkább a nagy ötletelő, Férj meg a tűrő és végrehajtó :D), hogy van nekünk ez vagy az, amiből lehetne.

Így volt ezzel az ominózus retro dohányzóasztal témával, mivel a kanapé és fotel kiáltott egy stílusban hozzájuk passzoló kis asztalkáért. A hokedlivel sincs gondom, de az most pihen, majd máskor más feladatot kap.
Mitől lesz retro a dohányzóasztal? Nálunk nem az volt a szempont, hogy abból a korszakból származzon amit retronak hívunk, és valakitől megszerezzük. Ha beírjátok a google-be ezt a kereső szót, meglátjátok. A váz színe, a formája, van kerek, szögletes, a kettő egyszerre.

Tehát a "pöttyös teraszról" ismert kis asztalkát vettük elő. Ott írtam, hogy hirtelen ötlettől vezérelve, egy maradék fa polc és régi hokedli összeillesztéséből lett a terasz-asztal. Mert mindez ingyen volt.


( a "jövőre mi lesz akkor a teraszon?" kérdésre az a válaszom, hogy az a jövő nyár gondja. Akár még vehetünk is ide egy másikat, vagy kitalálok egy új stílust :D)

És ez lett belőle:


A láb volt a lényeg, hogy ezek tökéletesen passzolnak a kanapéhoz és a fotelhoz. Még apósom is így fogalmazott: igen, stílusban pont megy hozzájuk :)
Az asztallapot lefestettük fehérre és lekerekítettük a sarkokat, hogy gyerek-barát legyen. Sőt, még kapott egy díszmarást is körbe a szélén.


A lábak alját kicsit megcsiszoltuk, és lelakkoztuk, hogy ne legyen kopott.


Már csak a szőnyeg és a függöny...


4 megjegyzés:

  1. visszafogottan fogalmazva - szuper lett! olyan mintha ez a három darab eredeti bútoregyüttes lenne. ügyik vagytok (mint mindig!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönjük :) Pedig csak az egyforma váz és színe a titka szerintem :)

      Törlés
  2. Nagyon jó lett, ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni