2012. szeptember 6., csütörtök

Éjjeli lámpa a szülőknek

(Most döbbentem rá, hogy a címekben többnyire lényegre törően fogalmazok. Remélem nem baj, hogy nem találok ki misztikus találós kérdéses címeket :D)

Egy újabb ház alkatrész, aminek van egy kis előzménye. Volt ugyanis nekünk két éjjeli lámpánk a múltból, amiből az egyiket megkapta a baba kicsit felturbózva. Tervemben volt, hogy ha egyszer eljutunk oda, hogy tudunk, akkor veszünk egy-egy új lámpatestet, mert a mi szobánkba ez a fekete már nem illik.
Aztán láttam egy  "mire jó egy asztalláb" bejegyzést, és akkor döbbentem rá, hogy nekünk van még elfekvőben két láb, amit direkt csináltattam, az akkori fürdőszoba tervembe illően, de végül ugye nem is az lett (még az új koncepció sincs kész, de nem is ez a lényeg :D), így az fel tudjuk használni.
A lábak olyanok, amit a nappaliba is csináltattam a tv asztalnak:


Én az éjjeli szekrényre lerakós lámpát képzeltem, hogy férj majd csinál neki egy talpat, és megfúrjuk stb, mint a Nimródét vagy a nappaliban levőt, de ő annyira lázba jött az ötlettől, hogy kifundálta, legyen inkább olyan falikaros. Az ellenkezésem ellenére titokban meg is csinálta :D aztán ekkora már gondolati szinten én is elméláztam rajta, de végül jó lett. Aminek az oka-hogy nekem is tetszik- ez a fajta megoldás, hogy sikerült közös megegyezésre jutni, a "hova fúrjuk fel a fejvégen" kérdést.
Tehát a megvalósításon kívül a "hogyan" most teljesen férj számlájára írható :) Nem csak én tudok ám itt ötletelni :D


 Amint látjátok a lámpatest, kék lett; ahogyan azt meséltem a mennyezeti lámpánál, hogy ezt a színt emeltük ki a tapétából.

A vízszinten tartó egy hengeres fából kivágott darabka, aminek a közepét kifúrta, és ezen keresztül egy méretével megegyező kapupánt tartja a fejvégbe és a lámpatestbe belecsavarva. Az illesztésnél ragasztottuk, akriloztam és így fújtam le a színre.


A lámpatestet is kifúrta, azon megy a vezeték a végén kapcsolóval, tetején a foglalattal. Ezt készen lehet kapni barkácsáruházban.


És kicsit közelebbről láthatjátok, milyen jól kiemeli a kék színeket a tapétáról :)


2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon szépen kiemeli a kéket! ügyes:-)

    superwomanatwork.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen illetve férj köszöni szépen :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni