2012. szeptember 2., vasárnap

Mini sapi és házi pólya

Emlékszem arra, hogy Nimród fejére óriási volt az a legkisebb méretű sapika is, amit a kórházba vittünk neki. Nem is volt pici feje (most hirtelen azt sem tudom mekkora volt), de megnéztem a sapik méretét és a 38cm-es körméret volt az a bizonyos nagy.
Egy ideig vadásztam mini sapit, majd feladtam. Inkább varrtam egyet. Mivel alig fogja hordani, ergo hamar kinövi, talán nem is érné meg ekkora picike sapiba kemény 1000 forintokat beleölni, mikor ha van itthon finom anyagú póló/ruha, amire egyébként is a szétszabdalás várna, abból gyorsan s egyszerűen meg lehet varrni.
Méghozzá ennek az anyaga tényleg nagyon finom puha pamut, kicsit nyúlik és a színe is nagyon tetszik. Semmi kék.
Az az igazság, hogy a szabásminta is úgy útközben alakult ki, elővettem az itthon lévő pici sapit, és annak formájára rajzoltam fel majd vágtam ki kb. Jó csúcsosra/manósra hagytam a feje tetején, egyrészt mert cuki, másrészt valamennyire ezzel is lehet állítani a méreten. Tényleg csak valamennyire.
Azon agyaltam még sokat, hogy hogy hol legyen a varrás. Végül arra jutottam, hogy ilyen pici korban inkább a hátukon fekszenek, tehát jobb ha oldalt van.




Szerencsére volt itthon egy cicus, aki tulajdonképpen csak egy fej, de pont akkora, amekkorára nekem szükségem volt modellnek :D



A pici babák szeretik még a "szűk" környezetet, ha egy pokrócba vagy pólyába be vannak tekerve. Anno kaptunk egy fehér takarót, amelynek vékony plüss a külseje és pamut a másik oldala, közte valami finom béléssel. Olyan középvastag. Útközben jöttünk rá, hogy a tépőzárak azért vannak rajta, mert pólyává lehet alakítani.
Na mos kistesó ha ki is várná a 40. hetet, akkor is vastag lenne még ez a takaró/pólya neki, de mégis nagyon szerettem volna valamit. Nimródé volt szintén a bogár-levél mintás vékony puha pamut kis takaró, amit nagyon szerettem amíg ki nem nőtte. Mivel pont jó vékony, és nagyon klassz a mintázata, a vastag pólya mintájára erre is varrtam ugyanúgy tépőzárat, és lett egy klassz vékony pólyánk. A műveletet Majmo mutatja be. Róla majd később :)




1. A takarót átlósan úgy rakjuk, hogy a láb rész van közvetlenül előttünk (a hasunknál) és a baba feje helyének való pedig a távolabbi csücsökben.


2. Először a hozzánk közelebbi csücsköt hajtjuk fel, ott van is egy tépőzár.


 3. Ezután a jobb oldalit hajtjuk rá, erre máris ragad egy tépőzár, és rögtön ott lesz a tetején még egy.

4. Ezt követi a bal oldal, amelyen van a bal oldali tépőzár párja.

És még a sapi is megy hozzá színben. Remélem a baba is értékelni fogja fáradozásomat. (mindegy is neki, csak cici legyen a közelben :D)






1 megjegyzés:

  1. Heee de jó kis "próbababáid" voltak:)
    Emlékszem mikor a fiam pincúr volt(ej de rég :)) ) na ő is szerette, ha bebugyolálom, de úgy ha még a karjait is becsavartam, akkor maradt csöndben :) És oldalára kellett őt fordítani, ezt meg úgy oldottam meg, hogy elől, hátul kitámasztottam egy párnával. Azt élvezte nagyon :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni