2012. szeptember 26., szerda

Ősszel a bejárat

Elgondolkoztam azon, hogy ősszel és karácsony előtt -meg úgy télen- igazán "adunk egyet" a dekorációnak. Persze most azokról az emberekről beszélek, akik minden évszakban dekorálnak házuk táján kint és bent (mindegy, hogy lakás vagy kertes ház). Mondhatni, át is esünk kicsit a ló túloldalára, de ilyenkor ez valahogy belefér. Talán ezzel kompenzáljuk, a már "kihalófélben" lévő természetet, a színek és virágok hiányát?! Nem tudom, de a lényeg, hogy én nagyon szeretem.
Az őszt is.
Már tavaly annyira álmodoztam arról, hogy csinálhassak egy igazi őszi "enteriört" a bejáratunk köré. Minimum mindenféle tököket akarok kirakni a lépcsőre, mert hát nem lehet minden ötletet rögtön ellőni, jövőre is lesz ősz :)
Tavaly csak ajtókopogtatóig jutottam, na de idén :) És ez még csak őszi, majd ha közelítünk Halloween felé, adok neki még egy löketet :D


Mondanom sem kell, mekkora öröm pluszban, hogy a kertemből való tökökkel dekorálhatok. Nem csak a termés sikerélménye, de a tudat, hogy ezzel mennyit spóroltam... megérte a nyári fáradozás. (A nagy kerek narancs tök bolti, egyedül...)

 

 Az ajtót viszont nem akartam túldekorálni, mert sárga színével már önmagában egy őszi dekoráció.
A tobozok a saját fenyőfánkról potyogtak le a nyár végén, és gondoltam az őszre és a télre. A fán még most érik a többi, lesz saját tobozunk bőven ;)


 Így érkezhet hozzánk a vendég tehát ősszel!







4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a "tökeid" :D
    Vetted őket? Mert én ültettem egy csomag magot, amit vettem, már két szép zöldet le is szedtem, sárgás csíkokkal, mint a görögdinnye úgy néz ki, csak kb. mint egy ping pong labda, akkorák. Na jó van fent még vagy 5-6 darab, azok már termetes almanagyságúak. Persze piros nem lett benne. Szóval most anyum látott a piacon olyant, aminek zöld az alja, és sárga a teteje fele, és körte alakú. Megpróbálok majd abból magot nyerni, hogy jövőre ültessek, mert áruházban láttam, egy darabot 500 ft. körül adnak. Mondjuk a piacon 150 körül vannak, de az áruházi olyan szép volt.
    Széppé varázsoltad a bejáratot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Edit... nem olvasod el a szöveget? :D:D:D:D mi ültettük tavasszal, nyáron gondoztuk és már aug-ban szüreteltem :D sőt, két olyan kicsi fajtát már el is kunyizott anyám és nagyanyám :D
      Nekem is van még 2 hosszúkás ami nő, várom, hogy lesz-e belőlük valami, elvileg még októberre megnőhetnek :)
      Ezek a pici dísztökök giga drágák boltban....
      a mag pedig vegyes volt, 2 csomagból ültettem vagy 10 tövet, és ált-ban mindegyikből lett 1, csak valamelyi elrohadt útközben (pedig raktunk alájuk mulcsot vagy követ, hogy ne ázzanak az esőtől alulról).

      Köszönjük szépen a dicséretet :)

      Törlés
    2. Upszz! :D :D Na az a három sor valóban kimaradt :D :D Mentségemre legyen mondva, van mikor belassul ez a vacak, és tekerem lejjebb, nem megy, majd pár másodperc múlva ugrik akkorát, hogy ihaj, ezt visszatekeréskor is megteszi.Lehet ezért kerülte el a figyelmem az a pár sor.
      Én mondjuk csak egy csomag magot vettem, de nálam is volt, ami menet közben elhalt,anyum kettőt kikapált ifjúkorukban, mert gaznak nézte, de arra gondoltam én is, hogy több helyről veszek különböző csomagokat, többet, hátha lesz belőle valami.
      És akkor majd most megpróbálod tovább ültetni ezeket, a magjukból, vagy újat veszel?

      És ha tovább ülteted, vajon mikor lehet kiszedni belőlük a magot?

      Törlés
  2. jaj nagyon hangulatos lett, en imadom az oszt, mert olyan sok termes es disz van a termeszetben, a heten az osztalyommal elmentunk az erdobe gyujtogetni: makkot, tobozt, csipkebogyot, leveleket

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni