2012. szeptember 5., szerda

Udvar változása

Úgy vártuk, hogy ideköltözzünk. Részemről az jó érzés, hogy szeretik itt lakni, és de jó a kertes ház, tavasszal érkezett meg. Őszinte leszek, a télen annyira még nem voltam elájulva. Ahogy elkezdtük rendbe tenni az udvart, kinőtt a fű, rendezett lett és sötétedésig voltunk kint, olyan boldog voltam. Nekem biza kellett az udvar az édes otthon érzéshez (nem hiába akartunk kertet is a házhoz). Persze ez nem azt jelenti, hogy ezentúl minden télen utálni fogok itt lakni, sőt :D azóta már annyi minden változott bent is, igazán finom és lakájos lett.

Az udvar egyébként sincs sosem kész és rengeteg a meló vele. Biza, tavasztól őszig az embernek két háztartása van: a kint és a bent. Persze, ha az illető szeretne konyhakertet, szép zöld füvet, virágokat és mindezt nem a kertésztől. Jaj én még gazolni is imádok, valamilyen nem is tudom milyen különleges érzés kerít hatalmába, mikor látom, hogy a magról milyen növénykém lesz, ha nem is minden nap, de 2 naponta kimegyek a kertbe csak úgy, körbe nézek, megnézegetek, élvezkedem a látványtól. Nekem nem kell kertész.

És mi lehet annál jobb érzés egy kertben, amikor valami tartósan működik? Mondjuk hogy tavaly ősszel a hatalmas krizantémot elültettem, ami tavasszal újra hajt és ősszel virágzik?! Megint?!


Vagy az általunk vásárolt rózsatövek, amelyek tényleg csak gyökérből és egy darab szárból állnak levelet és rengeteg virágot hoznak, annak ellenére, hogy azt hittem, ebből már idén nem lesz virág, vagy max 1 db, mivel az ültetés mindig egy "sokk" a növénynek. Na és 3 tő rózsáról beszélek, ez csak az egyik...

Vagy hogy a friss kert tele van meglepetéssel. Még csak egy éve a miénk. Tele van vadszőlővel, komlóval, ezt az egyet meghagytuk, és komolyan mondom abból a picike kis izéből, ami elkezdett kinőni a földből 3 hónap alatt ez lett. A plusz meglepetés az a virág vagy termés féle, amit nem rég fedeztünk fel. Olyan kis helyes!

Vagy hogy a megálmodott és óhajtott Butterfly Bush még annál is gyorsabban nő, mint amit tudtam. Ugyanis a képen látható két bokor-aminek egyébként sem kell 1-2 évnél több, hogy magas méteresre nőjjön, egy két szárból álló kis kezdemény volt. És egy nyár alatt... <3
 

Amikor az embernek saját termése van, dögivel....


A kertben még a száradó gatyák is jól néznek ki. Elengedhetetlen kelléke, mondanám :D

Megérte a sok fáradozás, ha egész nyáron nem kell pl paradicsomot venni, vagy frissen szedem le a spenótot...


Nem volt pénzünk lecserélni a kerítést a konyhakert körül, de nem is bánom, annyira kis helyes ez a kopott kerítés a sárga büdöskével :D Amíg ki nem dől, jó lesz ez :D



és akkor a változás része...

...a kerítés festése egy buli keretein belül, itt.


Jövőre még szebb lesz ;)

4 megjegyzés:

  1. Emlékszem a kerítés festésére, csuda klassz lett! Az a kis helyes termés a komló. Csinálhatsz sört.:):) Ügyesek vagytok! A kert valóban nagyon sokat ér, ha van. Én már csak tudom, fél hektárt próbálunk rendben tartani.:D Szeretek kint tenni venni, de gazolni utálok. Füvet nyírni és metszeni annál inkább. Most kb. 3500nm-en akácost telepítünk, fele már kész még 10-15 év és vághatunk belőle:) Sok munka, néha elegem is van, de nem cserélném el ezt az életet. Nagyon sokat dolgoztatok ti is és mindig van tennivaló:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, már javítottam is :D Lehet, hogy jövőre juszt is megpróbálom a sör készítést :D

      Jesszus, hát ti sem lustultok, az tuti...
      Igen, igen, nehéz, néha picit kényszer, de amikor látom az eredményt... :)

      Törlés
  2. Tetszik a téglákkal körülölelt veteményeskert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük :) Ennek hátterében is a spórolás volt (magasabbat és fával akartam megcsinálni), de ha már ott volt az a sok bontott tégla (amit a házban kibontottunk...)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni