2012. december 12., szerda

Ajándékötlet VII.-Csoki (pálca)

A cukorpálcás verzió utá 1-2 nappal pattant ki a fejemből, hogy biza ezt csokiból is meg-kell-csinálnom.
A próba után (kóstolásra is :P) azt mondhatom, ez is működik, és itt mivel nem kell sütőbe rakni a dermedéshez, bátran használhatunk műanyag formát is (én is használtam), ez természetesen pálca nélküli, meg a többi fém is, amit nem fúrtam meg.



Elkészítése pedig:
Finom tejcsokoládét gőz fölött egy edényben felolvasztunk. Ha felolvadtak, akkor a sütikiszúró formákba kanalazzuk, amelyeket előtte sütőpapíros tepsire raktunk.
Miután mind tele van, félretesszük őket hűvös helyre, vagy be a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjenek.
Ezeknek a csoki figuráknak a formákból való kiszedése garantáltan nagyobb sikerrel jár, mint a cukros, mert kevésbé törik. Viszont irgalmatlanul olvad rögtön kézmelegtől, ezért nagyon kell iparkodni. Célszerű a fogdosás előtt széthúzni oldalra-kifelé a forma oldalát, hogy elváljon a csokitól, és ha szerencsénk van, akár ki is "ugrik" magától.


Ezután lehet becsomagolni celofánba, masnival átkötve pedig szerintem nagyon szép ajándék. Mondjuk egy zacskó vagy tasak forró csoki mellé. Forró tejbe keverve is kipróbáltam, úgy is isteni. A jó tejcsoki a titka, mert abból már 1-2 kocka is élvezetes.

Forró csokis élvezeteket kívánok :) !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni