Én, ahány helyen kóstoltam, annyi féle íze volt. Nem tudom miért, pedig nagyon kevés dolog kell bele. Nem is tudom megmondani, szeretem-e igazán, hangulat kérdése. Most, hogy tudom, hogy a fekete kávétól van az a plusz aromája, máris jobban ízlik :D
BBQ-szósz:
-1 l (1kg) ketchup
-1 főzőhagyma
-2 csokor petrezselyem
-2 kiskanál Sambal Oelek krém
-3dl erős fekete kávé
Hogyan csináld:
A kávét lefőzzük. A ketchupöt kinyomjak az edénybe, kikanalazzuk és a kávét beleöntve kiöblítjük, hogy minden kijöjjön. Ezután vágjuk apróra a petrezselymet és főzőhagymát, rakjuk a ketchupös-kávés egyvelegbe és rakjuk bele a 2 kanál S.O. krémet.
Felforraljuk és csíra mentes üvegekbe töltjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
-Dupla adagból kb 8 bébi italos üvegnyi jött ki.
-Ezt igazán finom ketchupből érdemes csinálni, ilyen neve nincs, íztelen cuccból nem lesz finom. A paradicsom és a kávé találkozásától lesz BBQ a BBQ.
-A felforralástól és dunsztolástól tartósítószer mentesen sokáig eláll.
-ne ijedjen meg senki a Sambal Oelek-től, ez tulajdonképpen a malajziai Erős Pista :D szó szerint, mert paprika krém és chilli van benne. Megkóstoltam, teljesen olyan, mit a Pista féle, szóval emiatt kár venni, ha van ott az utóbbi. A nagy hipermarketekben tudtunk venni egyébként.
És +1 tipp a csomagoláshoz: papírt tekerve a kupakjára, körbe dekortapaszozva pikk-pakk megvan az ünnepi díszítés :).
Igazi ínyencség ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése