2012. december 9., vasárnap

Ajándékötletek VI.- BBQ - szósz

Szintén a szuper könyv receptje alapján készítettem a sült/grillezett húsok elengedhetetlen kiegészítőjét, a BBQ, azaz barbecue szószt.
Én, ahány helyen kóstoltam, annyi féle íze volt. Nem tudom miért, pedig nagyon kevés dolog kell bele. Nem is tudom megmondani, szeretem-e igazán, hangulat kérdése. Most, hogy tudom, hogy a fekete kávétól van az a plusz aromája, máris jobban ízlik :D


BBQ-szósz:
-1 l (1kg) ketchup
-1 főzőhagyma
-2 csokor petrezselyem
-2 kiskanál Sambal Oelek krém
-3dl erős fekete kávé

Hogyan csináld:

A kávét lefőzzük. A ketchupöt kinyomjak az edénybe, kikanalazzuk és a kávét beleöntve kiöblítjük, hogy minden kijöjjön. Ezután vágjuk apróra a petrezselymet és főzőhagymát, rakjuk a ketchupös-kávés egyvelegbe és rakjuk bele a 2 kanál S.O. krémet.
Felforraljuk és csíra mentes üvegekbe töltjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp:
-Dupla adagból kb 8 bébi italos üvegnyi jött ki.
-Ezt igazán finom ketchupből érdemes csinálni, ilyen neve nincs, íztelen cuccból nem lesz finom. A paradicsom és a kávé találkozásától lesz BBQ a BBQ.
-A felforralástól és dunsztolástól tartósítószer mentesen sokáig eláll.
-ne ijedjen meg senki a Sambal Oelek-től, ez tulajdonképpen a malajziai Erős Pista :D szó szerint, mert paprika krém és chilli van benne. Megkóstoltam, teljesen olyan, mit a Pista féle, szóval emiatt kár venni, ha van ott az utóbbi. A nagy hipermarketekben tudtunk venni egyébként.

És +1 tipp a csomagoláshoz: papírt tekerve a kupakjára, körbe dekortapaszozva pikk-pakk megvan az ünnepi díszítés :).



Igazi ínyencség ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni