2012. december 18., kedd

Gyors ünnepi hajdísz

Pár napja agyalok azon, hogy kellene valami "ütős" hajdísz a rövid hajamba, mivel a nagyon ünnepi nyaklánc nálam most kizárva a szoptatás miatt (tudom, hogy zavarna), és egyébként is akkor nem kéne szenvednem semmilyen különösebb frizurával.
Gondoltam arra, hogy csillagot vágok ki csipkéből és kikeményítem, vagy valami hasonlók, aztán random leültem az asztal mellé és ez a masnis született. Gyors is, ünnepi is és könnyű elkészíteni. Nem beszélve arról, hogy a főpróbán nálam jól szerepelt-tetszik a hajamban :)

Kell hozzá egy szélesebb csipke (enyém 8 cm széles), minél szélesebb annál nagyobb lesz a masni. Egy hullámcsat, vagy hasonlók és tetszés szerint valami szép gomb vagy gyöngy. 


1. Amilyen széles masnit akarunk, annak a 2x méretének megfelelőt kell levágni. Először hosszanti irányban hajtjuk be a két szélét. Akár le is lehet vasalni, hogy úgy maradjon, és ne kelljen fogni fél kézzel ujjal.


2. Ezután a két végét is behajtjuk a közepéig.

3. Most igazgatni kell, középen megcsippenteni, és mikor helyes masni alakja lett, kell középen varrással fixálni.


4. Varrás után is megigazítjuk és közepére varrjuk a gombot vagy gyöngyöt, majd ezzel együtt a csattot is rögzítjük.


Kész is van, lehet hordani :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni