2011. október 14., péntek

Aktuális állapotok IV.

Jó rég írtam a "hogyan állunk"-ról, de sokan tudjátok az okát...
Szóval az a helyzet, hogy a hétvégén költözni akartunk, és tudtunk is volna, persze úgy, hogy pár hétig egy szobában lakva mindhárman és helyben festettünk volna. Sokakban felmerülhet a kérdés, ennek mi értelme lett volna, de elmondom, hogy naponta 6x!!!!!!!! tesszük meg a távolságot a lakás és a ház között, ugyanis én reggel elviszem Nimródot bölcsibe, utána megyek dolgozni, utána délután kimegyek érte, utána haza a lakáshoz. Aztán Később megyünk kii dolgozni és aztán haza és adódik, hogy Békásmegyerre is kimegy férjem, mert kiviszi anyósomékat haza, hogy természetesen este 10-kor ne tömegközlekedjenek (jaj eszünkbe sem jutna ilyet kérni!) és persze nekik is rengeteg üzemanyag és idő, hogy naponta járnak ki hozzánk. Rengeteget tankolunk, mondom is, tök gazdagok leszünk mikor odaköltözünk, mert 10ezreket spórolunk meg a tankolással.
Igen a felújítás ilyen meg az építkezés, de sajnos adódtak problémák ás átverték a  fejünket és voltak munkák, munkások, amit fele ennyi idő alatt lehetett volna megcsinálni, ha az illetők nem napi 2-3 órát dolgoznak  a megbeszélt több helyett. Mindezt pénzért persze.
Szóval legújabb akadály, hogy az ELMŰ rugalmassága és gyorsasága miatt várnunk kell egy hónapot és 8 napot. Azon a 600nm-en minden a miénk, az utolsó fűszálig és szögig, de az a 20x20cm-es vasdarab, ami =villanyóra, még nem, az előző tulaj nevén van. Egy db név, azaz 1db név átírása egy egész hónapba kerül, utána pedig 8 napon belül hozzák az új órát, ezzel az áramot a házba. Ja és nyáron már voltunk átiratni, de épp nem működött a rendszerük és azt mondták egy egész hónapig nem is fog. Hát mi van itt kérem, ebben az országban csak ügyfélszolgálattal ne legyen gondja/dolga az embernek mert a haja is kihullik...

Mi történt eddig?
Fürdőszoba kvázi kész, na jó teljesen nincs, mert pl festeni kell, van egy kis javítani való és a kád alá még be kell rakni néhány Ytongot, hogy tutira tartson. Aztán majd fel lesz falazva az eleje de anélkül is lehet fürdeni. Van már wc-nk is, beüzemelve, persze víz nincs még benne, mivel nem engedik a rendszert feltölteni a "vizesek" mert minden szétfagyna (köszi ELMŰ!).
A ház fele (megint szó szerint) teljesen kiglettelve és festésre készen, Szilvi apukája nagyon szuper, egy maga egyedül, 2x10 óra alatt, lekaparta a régi réteget, javított, glettelt, csiszolt, glettelt, padlótól a plafonig!!
Aztán a ház másik felében a gipszkartonokat egy magam csináltam, persze én nem ilyen gyorsan, de volt mit fózolni,stb és kétszer le van glettelve, holnap csiszolok és festhető :) A maradék falrészeken pedig elkezdtük lekaparni a régi festést meg ami lejön, gyorsan meg egy réteg 3-6os glett (vagy 6-30as?) és festhető. Bejárati ajtó és az új előszoba leburkolása és készen vín kívülről, kedves férjem pikk-pakk megcsinálgatta.
Szóval alakul a dolog...

Mik a tervek?
Vasárnapig minden javítani és glettelni való kész lesz BELÜL, tehát a házban lehet festeni jövőhéten, de pl tapétát még nem rakunk fel, hogy ne sérüljön a folyosó nyílás miatt, mert ott van a régi óra, azt meg csak akkor lehet kiszedni, ha az ELMŰsök hozták az új villanyórát és ugye új helyről megy az áram (sok sok mérges szmájli).
Ma berakják az új bejárati ajtót, így már sokkal biztonságosabb lesz. Hétvégén akár a belső burkolás is kész lesz az előszoba részen, ugye ott szigetelés megy a két réteg közé.
Ma-holnap kifúrja a mosókonyhámban a lefolyó csövet a mosós tálamhoz és a mosógéphez tartozó dolgokat megcsinálja a szakember.Ugyanitt önterülő aljzatot öntünk le, és azt hiszem itt csak egyszerű fehér linóleum lesz mert a pince lejárónak így könnyen meg tudjuk csinálni a nyílását.
Aztán ha kész a burkolás az új előszobába, leüntönk egy vékony alapozót és jön a tökéletes burkolónk és lerakja a járólapot is :)
A fűtés csövekre, ha meg van a megfelelő árajánlatunk és megtaláljuk a legolcsóbb megoldást, akkor azt is felszerelik összekötve a kazánnak, cirkóval és radiátorokkal.
Ezután ha megvan parketta letétele tényleg csak apróságok vannak.

Mindennek nézzük a jó oldalát! Mire megjön az áram a házba, úgy tudunk beköltözni, hogy mindenki mehet a saját szobájába, díszítő dolgok lesznek hátra, ami kényelmesebb.. de azért benyújtanám a tankolási számlámat "nekik" :@:@:@:@





pincében a bojlerek

mosogató és mosogatógép lefolyó



egyik sima víznek, másik szürke víznek :)

ilyen a csempe közelről

lehet festeni!

mosókonyha részlet :)

én gletteltem :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni