2012. május 30., szerda

Festett és stencilezett beton

Miért jó betont festeni? Mert feldobja a szürke sima betont, ahova muszáj betonozni. Vagy már örököljük, és nincs mit tenni.
Pl ott van a kinti nappali leendő helye-illetve nem leendő, csak még nem fejeztük be-ahol van egy jó nagy beton placc, és bár tök jó lett volna valami jó kis fa padlóburkolatot rárakni, de nagyon sokba került volna. Talán pár év múlva, amikor nem kell mosdóra és egyéb hasznos dolgokra gyűjteni. Viszont a sima natúr betonnal sem voltunk kibékülve, így gondoltuk, hogy kicsit feldobjuk.



Nagyon ki szerettem volna már próbálni a stencilezést padlón, így nem volt kérdés...
A szürke festékben látható feketés foltok nem kosz, hanem a nem simára sikeredett betonfelület hibája. Nem szakemberek betonoztak és ráfért volna 2 rétegnyi szürke, de most csak egyre futotta.


 

A terasz pedig...nos szépen lefestettük fehérre, de mindenkit óvok tőle, legyen inkább halovány szürke. Annyira koszos lett már másnapra (két réteg festékkel), hogy nagyon nem volt szép. És jójó kinti terület, de akkor is... Így lett fa padlóburkolat (amit ide egyébként is nagyon szerettem volna) és szürke a lépcső teteje. Ez is koszolódik, de egy héten egyszer az ember átmegy rajta slaggal, egy partfisszerűvel kicsit megsikálja és simán lejön a kosz. A lépcső aljába egyébként raktunk egy régi pamut kádkilépő szőnyeget, ahol mindenkinek lábat kell törölnie. Ha papuccsal, ha mezítláb, ha cipővel megy fel. Cipővel nem megyünk fel a fa padlóburkolat részre,  így nem lesz sáros minden..

még némi javítást eszközölünk azért...


 Igen, azok ott egerek akartak lenni, férj kívánságára :D

 

Na és mindezt hogyan? Mint minden egyébnél, itt is nagyon fontos az előkészítés. Lesöpörni, slaggal lemosni és megint lesöpörni. Ha megspóroljuk a portalanítást, a festéket hártyaszerűen fel lehet majd szedni. Lejön.
Ezután felkenünk egy réteg padló mély alapozót, amit a hideg burkolók kennek a kő alá. Ezután jöhet a betonfesték. Töményen, hígítva, ahogy tetszik. Jó pár színt lehet kapni, amit lehet variálni.

A kinti nappalin használt szürke-fehér virág kombinációt tervezzük az összes járdára, de a nyár folyamán a kapun bejöve a bejárati ajtóig mindenképp. Ott a lépcsőket is lefestjük úgy, mint a terasznál. Olyan jól fel fogja dobni!

4 megjegyzés:

  1. Szia,
    ez az ötlet nagyon tetszik! van egy hosszú beton járdánk, azt szeretném feldobni. Simán a szürke betonra stencilezhetek szerinted? nem muszáj lefesteni az egész felületet előtte, ugye? (ha jól értem, akkor te szürkére lefestetted előbb, és arra jöttek rá a fehér virágok) és ha csak simán rá szeretném a betonra a mintát, milyen festékkel próbálkozzak? jó sok víz éri, meg persze megy rajta a bicajozás, rollerezés egész nap...:)
    köszi és gratulálok a bloghoz!:)
    Kati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A fehér alá "nem árt" ha átfested, de ha marad a sima natúr beton, azon egy színes minta is jól látszik!
      Ugyanúgy betonfestékkel, mert a stencilt is betonfestékkel csináltam :) Ez nem jön le víztől, és pikkpakk sem fog lekopni, persze alatta ne legyen koszos a beton ahogy írtam, és jól száradjon meg :)
      Hajrá és köszönjük :)
      (ha kész vagy, küld lécci fotót!)

      Törlés
  2. Fanni, ez az ötlet nagyon tetszik, stencilt hol szerezted be?ÁÁÁ most jut eszembe lehet hogy te készítetted...tutorial?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük :)
      Melyikre gondolsz a virágosra vagy az egeresre? :D
      E-mailben el tudom küldeni (férjem rajzolta meg a mintát corel drawban), ha gondolod, csak EMAILT írj nekem, mert mindenórás vagyok és nagyon szanaszét van a figyelmem, ott pedig orrom előtt van.
      Erről jut eszembe, hogy tartozom egy szitakötővel is valakinek (szitakötős tejkiöntős poszt...)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni