2012. május 25., péntek

Kanapé gyors kárpitozása

Alcím: avagy hogyan kárpitozzunk gyorsan (varrás nélkül), sok lelkesedéssel,  nulla szakértelemmel, rövid távra...

Sokan tudjátok, mennyit szenvedtem a 4db kanapéval, amit örököltünk a házzal. Kidobni nem akartuk, pedig már ősszel kirakhattuk volna a lomiba, mondván: bizti jó lesz valakinek, tök jó állapotban vannak, csak porosak! Na de hát ha valaki adományozni akar, akkor.... szóval a végén még az jött ki, én fizessek :)
Egyik kanapét szétszedtük és kerti ülőkét csináltunk belőle. Egyet sikerült odaadni, és egyet végül felhasználunk a kinti nappalinkba. A kárpitja koszos és régi, valamit ki kellett találni. Kitaláltunk egy gyors kárpitozási módszert.
Volt tehát a kanapénk, aminek az ülőrészét levettük a vázról. A vázat felcsiszoltam és lelakkoztam.
Az ülőrészre egy ikeas szürke ágytakarót és a szokásos tűzőkapcsos kütyünket használtuk. Azt mondtam, csináljunk úgy, mintha letakarnánk egy kanapét egy takaróval-ahogy ez már előfordult, csak szépen hajtsuk vissza a széleket mögé és tűzzük is oda, hogy ott maradjon. Mikor kész volt, visszaraktuk (ill. csavarozták a srácok) az ülőrészt a helyére, és kész is lett :) Még kinyitva is tudjuk használni, ha egy nyári délutánon kint támad kedvünk egyet szundizni.

kiindulás
 Ráterítettük...

Először az ülőrésznél s hátrésznél tűztök oda középről a széle felé.

Aztán teljesen derékszögbe raktuk, mint amikor ülve használjuk, és így tűztük oda az oldalán is.

Sikerült visszacsavarozni a helyére :D

Látszik, hogy nem látszik, hogy csak ágytakaró :D



No hát ilyen lesz használat közben. A párnák  tavaly nyáron készültek,  és tökéletesek lesznek idén a tengerparti stílusban tervezett kinti nappalinknak/hoz/ban :D
 

A teljes elkészült "helységet" pedig mutatom nemsokára ;) a minőségellenőrünk szerint ez a termékünk is átment a rostán :P











2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedves Látogató!
Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és látogatásoddal. Remélem, nagyon jól érzed majd magad nálam, és sok új ötletet tudok neked adni. Ahhoz, hogy hosszútávon működhessen a blog és sokáig tudjak az olvasóknak örömet okozni (és én is sokáig örömöm lelhessem az alkotásban), arra kérlek Téged, hogy a blogban megjelent tartalmakat ne másold, hanem a link megjelenítésével jelöld meg a forrást, mert rengeteg munkám van a kitalálástól a megvalósításon át egészen addig, hogy ide (igényesen) felkerülhessen bármi. Köszönöm megértésedet! ;-)
Szeretettel várlak vissza :-)
Fanni